Viorica Dăncilă și „vechiul fel de a recompensa”

USR PLUS cere revocarea numirii fostului premier la BNR, decizie pe care o consideră „rușinoasă”

Vicepremierul USR PLUS, Dan Barna este de părere că decizia BNR, de a o numi pe Viorica Dăncilă în funcția de consulta, este una, pe cât de asumată, pe atât de „rușinoasă” și că speră să se revină asupra ei cât mai repede.

Știrea că Viorica Dăncilă și Ioan Mircea Pașcu sunt cei mai noi consilieri din echipa BNR nu este falsă, din păcate. Angajarea celor doi membri PSD care de-a lungul timpului nu au avut deloc tangențe cu economia ridică mari semne de întrebare. Consilierii dintr-o instituție publică atât de importantă ca Banca Națională a României trebuie selectați pe criterii clare de competență și integritate, nu pentru că „deschid uși”. Reamintim în acest context că fostul lider PSD Liviu Dragnea este trimis în judecată în prezent pentru că a încercat „să deschidă uși”

au transmis reprezentanții alianței USR PLUS

Dan Barna a declarat, miercuri, la Digi24 că această decizie asumată de BNR este una „rușinoasă”, mai mult, că speră să se revină asupra ei într-un timp cât mai scurt.

„Am văzut declarația lui Adrian Vasilescu de ieri legată de criteriile avute în vedere. Cred că a fost una dintre cele mai grele zile de comunicare a lui Adrian Vasilescu, pe care îl respect. Este foarte greu să încerci să explici serios ceva ce toată lumea consideră că ar putea fi o glumă. Este o numire care lasă un gust amar despre ce înseamnă vechea politică și vechiul fel de a recompensa, că nu găsesc alt termen. Am văzut reacțiile dinspre PE referitor la prestația Vioricăi Dăncilă de atunci, nu par să confirme această competență. Mă îndoiesc că experiența de europarlamentar a Vioricăi Dăncilă a fost unul dintre criteriile pentru această numire. Este o decizie asumată de BNR, o decizie rușinoasă asupra căreia sper să se revină cât mai curând”, a spus Dan Barna.

Succes din partea PSD

În cadrul unei conferințe de presă a social democraților, liderul Marcel Ciolacu a fost întrebat cu privire la această numire, dar mai ales de ce potențialul uriaș văzut de cei de la BNR, nu a fost suficient pentru a-i oferi un rol important în PSD. Răspunsul lui Ciolacu a fost unui sec și ironic. „Eu doamnei Dăncilă îi urez mult succes în noua activitate”.

Viorica Dăncilă a fost trasă „pe linie moartă”, după ce a pierdut turul doi al alegerilor prezidențiale din 2019, însă declinul politic al acesteia a început cu câteva luni mai devreme, când în urma votării moțiunii de cenzură Cabinetul Dăncilă a fost demis. Adunate toate aceste eșecuri, pentru Viorica Dăncilă a însemnat un pas în spate, aceasta dându-și demisia și din funcția de președinte de partid.

Dăncilă poate „deschide uși în Europa”

Articolul precedentStănescu îi amenință pe liberali cu „războiul politic”
Articolul următorPSD se opune discriminării copiilor din cauza vaccinării anti-Covid