Sursa Foto: Gândul
Sursa Foto: Gândul

După evenimentele din Kabul, Afganistan, o postare USR PLUS a reușit să facă înconjurul României, devenind, din serioasă, subiect de glume printre internauți.

Punctul de plecare, tragic de altfel, reprezenta un rezumat al situației din Afganistan. Adică: în perioada 1996-2001, cât au fost talibanii la putere în statul afgan, oamenii de acolo şi, în special femeile, au avut multe de îndurat.

 USR PLUS, despre Kabul: ”Nu putem asista impasibili la noi crime sub conducerea talibanilor!”

Criza din Kabul descrisă de USR PLUS a dus la o reală întrecere între miștouri, mai mult sau mai puțin politice.

Bulai a avut un mesaj din partea alianței, referitor la talibanii care au preluat conducerea, cerând acțiuni în Afganistan, în numele USR PLUS.

Pagina oficială USR PLUS nu s-a lăsat mai prejos, precizând că este nevoie de un răspuns și de o misiune asumate la nivel internațional.

Singurul care a rămas tăcut, sărbătorind paternitatea și Ziua Marinei, a fost Dan Barna.

Victor Ponta: ”Postările stupide și total lipsite de conținut chiar mă enervează”

În același context, Președintele PRO România i-a crucificat pe militanții USR PLUS, precizând, pe contul de socializare, că formațiunea nu îi poate salva pe bieții oameni din Kabul cu postări pe Facebook.

Desigur, Victor Ponta nu a uitat să politizeze mesajul, cu bătaie și direcție pe actuala guvernare:

”Pe noi însă ne salvează cineva de acești oameni care au ajuns să ne conducă fără să înțeleagă nimic din viață normală, din țară lor sau din întreagă lume?”

Tot Ponta: ”Talibanii conduc România”

Drame. Emoticoane nervoase. Tragi-comic. Victor Ponta nu doar ironizează formațiunea, dar recurge, din nou, la un dramatism care nu-l prea caracterizează.

”Știu că unii se laudă că sunt “talibanii” României și că o să zdrobească pe toți cei care îndrăznesc să gândească altfel decât ei fără să fie în stare să facă nimic concret – doar să distrugă ; aproape ne-am obișnuit cu ei – acum au ajuns să ne și conducă”.

Ciudat e că îi caracterizează drept ”talibani” pe cei de la actuala guvernare, fără să ia în seamă că sunt cu totul alte formațiuni/persoane care se opun oricărei păreri contrare lor. Cu unii dintre ei chiar a fost coleg de partid, pe când era prim-ministru.

Articolul precedentNăsui vrea eliminarea exceselor statului, dar mai ales debirocratizarea comerțului
Articolul următorUniunea Europeană nu îi recunoaște pe talibani ca autoritate legitimă în Afganistan, însă cere un dialog cu aceștia
Jurnalist neprietenos. Din 1999. Sau, cum ar spune unii, încă din mileniul trecut.