Sursă foto: Facebook/RAJA SA
Sursă foto: Facebook/RAJA SA

În contextul unei creșteri semnificative a consumului de apă potabilă în anumite zone din aria de operare a RAJA S.A., precum și a unei scăderi a debitului la sursele de captare subterană, furnizorul de apă se confruntă cu dificultăți în asigurarea unui aport continuu de apă.

Din acest motiv, a fost necesară aplicarea unui program periodic de furnizare a apei în rețeaua de distribuție.

Satul General Scărișoreanu din comuna Amzacea se află în această situație. Societatea RAJA S.A. va furniza apă potabilă cu program, începând de astăzi – 18 iulie 2023

Astfel, abonații din această localitate vor avea acces la apă potabilă între orele 05.00 și 22.00, iar pe timpul nopții, furnizarea va fi sistată pentru a permite refacerea stocului de apă înmagazinat în rezervoare.

Furnizorul de apă atrage atenția că utilizarea apei în alte scopuri decât cel menajer poate duce la depășirea capacității maximă instalată a sistemelor de alimentare cu apă, ceea ce agravează dificultățile în asigurarea unui flux continuu de apă.

În această perioadă, RAJA S.A. încurajează cetățenii afectați să folosească apa potabilă responsabil, acordând prioritate băutului, nevoilor igienico-sanitare și activităților casnice.

Se recomandă abonaților să-și creeze rezerve proprii de apă potabilă pentru perioada de sistare a furnizării

Prin aceste măsuri, societatea RAJA S.A. încearcă să gestioneze mai eficient resursele de apă și să asigure furnizarea optimă a apei în ciuda cererii ridicate și a provocărilor cauzate de starea actuală a sistemelor de alimentare cu apă.

Articolul precedentBritanicii Tate și cele două românce implicate în dosarul de trafic de persoane rămân în arest la domiciliu
Articolul următorRareș Bogdan, soluții pentru acoperirea deficitului: „Trebuie să ne uităm la eliminarea unor facilităţi”