Sursă foto: Facebook/Rareș Bogdan
Sursă foto: Facebook/Rareș Bogdan

Europarlamentarul Rareș Bogdan intervine în discuțiile privind creșterea accizelor pentru a acoperi gaura de la bugetul de stat, în contextul în care soluția în sine a fost pusă „pe tapet” de partea social democrată a coaliției de guvernare.

Însă, potrivit prim-vicepreşedintelui PNL, formațiunea din care face parte „nu doreşte introducerea niciunei taxe noi” și că „nu va fi de acord cu majorări de taxe şi impozite”.

În schimb, a declarat acesta aseară, „putem discuta despre scoaterea unor facilităţi, putem discuta despre eficientizare şi aici mă refer la reducerea unor poziţii (…) Trebuie să eficientizăm, să avem o administraţie mai suplă, cum s-a făcut în Franţa sau Italia şi noi, aici, să încercăm să facem nişte chestiuni legate de eficientizare, de reducere a aparatului ultra stufos bugetar de la nivel central”.

PNL nu doreşte introducerea niciunei taxe noi. Este o promisiune făcută de această coaliţie, cum ne-a reamintit şi preşedintele României, că nu va introduce taxe noi ci din contră, această coaliţie care a fost construită cum a fost construită nu trebuie să facă altceva decât reforme, absorbirea banilor din PNRR şi a banilor europeni. În niciun caz să vină, din cauza unei proiecţii bugetare făcute prost de către fostul ministru al Finanţelor (…)”, a spus Rareş Bogdan, citat de Știri pe Surse.

Și, dat fiind că Rareș Bogdan are, după cum știm, soluții pentru tot, ar avea și de această dată măsuri de propus, pentru ca economia să meargă „brici”:

Să ne uităm puţin la vicii şi să ne gândim că nu putem să punem jugul, biciul doar pe zona privată (…). Noi avem un sistem bancar românesc care împrumută într-o veselie statul român pentru că statul român plăteşte nişte dobânzi extrem de mari şi siguranţa este totală. Aici trebuie să intervină domnul Mugur Isărescu şi BNR care să regleze lucrurile pentru că este stagnată piaţa.

Nu cred că atunci când te gândeşti să iei facilităţi de la constructori, să te gândeşti în acelaşi moment, să le creşti şi salariul minim pe economie la 4.500 de lei. Asta e culmea, le iei cu o mână şi după aia le mai dai şi o palmă. (…)

Trebuie să ne uităm la eliminarea unor facilităţi. Există TVA la băuturi carbogazoase, de ce să plătească, sunt şi nocive, TVA scăzut? De ce să am o impozitare încă redusă la păcănele, care distrug vieţi, destine? (…)

Trebuie să ne uităm la concesiuni şi redevenţe, care sunt cele mai mici din Europa, la concesiuni, la marile suprafeţe agricole unde statul încasează foarte puţin (…), trebuie să ne uităm la concesiunile din Marea Neagră, la cele de gaze, de sare, de unde putem încasa mai mutl, de unde putem impozita, la profiturile Transagaz, Electrica, Romgaz, la taxele portuare.

Avem la ce să ne uităm. Venim cu un model care să nu afecteze capitalul românesc privat. (..) Nu poţi în sezon estival să afectezi HORECA, pentru că în momentul în care eşti în plin sezon estival, majorezi taxele, se va resimţi în buzunarele consumatorilor”.

Articolul precedentRAJA impune restricții temporare privind furnizarea apei în General Scărișoreanu din cauza cererii ridicate
Articolul următorOlimpicii internaționali, în vizită la premierul Ciolacu