Daniel Olteanu a fost ales sâmbătă, 17 aprilie, în funcția de președinte al Alianței Liberalilor și Democraților (ALDE), fiind votat cu majoritate de voturi de delegații prezenți online la Congresul de Partid. Din cei 999 de delegați, 818 au votat pentru moțiunea prezentată de acesta.

Congresul ALDE, desfășurat pe 16 și 17 aprilie, a decis și un nou statul al partidului, iar în urma votului exercitat de delegați au fost stabilite și numele celor care ocupă, de astăzi, funcțiile de președinte al Consiliului Național ALDE, prim-vicepreședinți, vicepreședinți de partid și de membri în Biroul Politic Executiv.

Astfel, președintele Consiliului Național al ALDE a fost ales Cristian Dima, președintele filialei ALDE Galați. Noua structură de conducere a Alianței cuprinde și patru prim-vicepreședinți, opt vicepreședinți pe domenii de activitate, opt vicepreședinți pe regiuni de dezvoltare, un vicepreședinte pentru Diaspora, 16 membri și 12 membri supleanți.

În urma votului, cei patru prim-vicepreședinți aleși sunt Claudiu Catana, Tudor Ionescu, Tiberiu Dekany și Roxana Țurcanu. În același timp, funcțiile de vicepreședinți sunt ocupate de Anton Anton, Ion Asaftei, Constantin Avram, Alexandru Baicu, Ionel Cel Mare, Marian Coanda, Ionel Gae, Avram Gal, Mihaela Hușanu, Octavian Ilișoi, Mircea Minea, Cornelia Negruț, Ionel Petre, Raluca Roșca, Violeta Sora, Bogdan Trifan și Florin Vizan.

Membrii cu rang de vicepreședinte, aleși în urma moțiunii prezentate de Daniel Olteanu, sunt Ionică Anuțoiu, Ciprian Blejan, Ioan Ciugulea, Valeriu Crișan, Viorel Demian, Iulian Elena Dosaru, Oana Ferdean, Costel Irimia, Luiza Marian, Marius Mateescu, Andrei Metehau, Viorel Palașcă, Ilie Petrescu, Ana Maria Sita, Ionuț Toarta și Cezar Claudiu Vladu.

Membrii de supleanță aleși în Congresul ALDE sunt Nicușor Briceag, Carmen Ciobanu, Mihai Cristescu, Marius Cupăreanu, Oana Drăghici, Silviu Feti, Gabriel Geagulea, Stelică Gheorghe, Cătălin Murea, Ghiță Oancea, Nicolae Pungă și Gheorghe Șimon.

Daniel Olteanu a declarat, în urma votului din cadrul Consiliului ALDE, că partidul se află în fața unui nou început. El a mai spus că prioritatea ALDE trebuie să fie cea de reprezentare a unei voci puternice și credibile a românilor dezamăgiți de actuala majoritate parlamentară.

„Noul proiect ALDE înseamnă o asumare a liberalismului și a valorilor europene”

„ALDE trebuie să promoveze patriotismul modern, cultivat de românii care cred în valorile morale și spirituale românești. ALDE trebuie să reunească toate vocile românilor care cer competență și coerență în actul guvernării. Avem în Parlament o putere legitimă de 33% dintre români. Cine îi apără pe restul de 67 la sută?”, a mai adăugat Daniel Olteanu.

În discursul său de sâmbătă, actualul președinte al ALDE și-a asumat trei obiective majore, și anume:

  • Din anul 2024, ALDE trebuie să aibă reprezentanți în Parlamentul European pentru că românii trebuie să se facă auziți, văzuți și înțeleși la Bruxelles;
  • Triplarea numărului de aleși locali. Daniel Olteanu își dorește ca ALDE să vină cu proiecte mature, responsabile, cu lideri serioși și de încredere, alături de care România să crească;
  • O reprezentare ALDE în Parlamentul României.

„Plecăm la drum cu o zestre importantă de peste 1.000 de aleși locali. Avem la dispoziție trei ani care vor confirma și întări premisele de la care pornim în acest nou proiect politic”, sunt cuvintele cu care Daniel Olteanu și-a încheiat discursul.

Articolul precedent„Școala online a fost un compromis obligat impus”
Articolul următorBarna, pesimist cu privire la campania de vaccinare