ALDE, partidul condus până în anul 2020 de către Călin Popescu Tăriceanu, își alege sâmbătă, 17 aprilie, o nouă conducere. Prin intermediul congresului de partid se va decide astfel o nouă conducere, dar și o nouă direcție politică în care ALDE va merge în continuare.

Vineri, în prima zi de congres, desfășurat online, a fost adoptat noul statut al partidului, iar astăzi delegații vor vota și echipa de conducere a ALDE. Delegații vor avea de ales între două moțiuni depuse de cei doi candidați la șefia ALDE, Daniel Olteanu, un om de afaceri și fost deputat, și Cristi Barbu, fost rector de la Academia Tehnică Militară, conform Ziarului Amprenta.

„Am participat cu forțe proprii la alegerile locale din 2016, am avut o reprezentare la nivel local foarte bună. Am participat la alegerile parlamentare din 2016 tot prin forțe proprii și am intrat în Parlament. Pentru că scopul fiecărui partid este acela de a merge la guvernare, am mers cu PSD la guvernare. Această guvernare a însemnat, pentru noi, o posibilitate de afirmare, dincolo de valorile și principiile liberale, și a unor politici publice”, afirmă Călin Popescu Tăriceanu.

În timpul discursului său de sâmbătă, desfășurat online din cauza restricțiilor din timpul pandemiei, care a durat 28 de minute, Călin Popescu Tăriceanu a vorbit și despre corupția din România și a afirmat că acest subiect nu trebuie să se transforme într-un apanaj al justiției.

„Singura strategie politică sau singurul obiectiv politic major al României pare să fi rămas lupta împotriva corupției. O grămadă de oameni cred că de asta stă România pe loc. Sigur că în România există corupție atât timp cât la mijloc există bani publici. Și în România, și în Olanda, și în Germania, și în Suedia, și peste tot. Lupta împotriva corupției trebuie să fie apanajul justiției, dar nu trebuie să se transforme într-un obiectiv politic național”, mai susține Călin Popescu Tăriceanu.

Pe final de discurs, Călin Popescu Tăriceanu transmite membrilor de partid „că nu va da indicații pentru modul în care va fi condusă ALDE în viitor”.

„Nu pot să nu mă gândesc la ceea ce urmează. Cred că trebuie strânse rândurile. Trebuie o acțiune politică la nivel local care să ne facă vizibili pe scena politică locală. Pe lângă chestiunile discutate la nivel național, lucrurile importante sunt cele de interes local. Oamenii vor să știe cum funcționează administrația la nivel județean, cum funcționează spitalele, ce se întâmplă cu drumurile, care sunt investițiile și așa mai departe. Sper să puneți accent pe problemele locale”.

Articolul precedentCristian Pârvulescu: „Criza din coaliție va fi una de durată, nu se va soluționa prea curând”
Articolul următorContainer cu țigări nedeclarate, descoperit la Constanța