Foto Poliția de Frontieră

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au confiscat, în Portul Constanța, peste 240.000 de pachete de țigări nedeclarate, aflate într-un container venit din Rusia, printr-o firmă din Republica Moldova.

Potrivit Gărzii de Coastă, firma de comisionar vamal a recurs la această metodă pentru a nu plăti garanția pentru tranzit vamal în cuantum de peste 13.000.000 lei.

În data de 16.04.2021, în urma unor activități informative desfășurate de către polițiștii de frontieră în cooperare cu lucrători din cadrul Biroului Vamal de Frontieră Constanţa Sud și Serviciului Combaterea Criminalităţii Organizate Porturi Maritime (S.C.C.O.P.M.) din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române au efectuat un control fizic comun asupra unui container, sosit din Rusia pentru o firmă din R. Moldova. Conform datelor declarate şi cuprinse în documentele prezentate autorităţii vamale, containerul conţinea 4.920 pachete cu ţigări, pentru care a fost calculată o garanție pentru tranzit vamal în cuantum de 266.371 lei.

Garda de Coastă

Containere încărcate cu deșeuri descoperite în Portul Constanţa

Garanția pentru tranzitul vamal, peste 13 milioane de lei

Astfel, în urma verificărilor s-a stabilit că documentele prezentate nu corespund cu realitatea. „În fapt fiind descoperită cantitatea totală de 246.000 pachete de ţigări pentru care garanţia vamală s-ar fi ridicat la peste 13.000.000 lei. Întreaga cantitate nedeclarată (241.080 pachete cu ţigări), în valoare de 3.857.280 lei,  a fost ridicată în vederea confiscării şi introducerii acesteia în camera de corpuri delicte a Gărzii de Coastă”, au transmis autoritățile.

În cauză, polițiștii de frontieră efectuează cercetări, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Constanţa învestit în cauză, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de folosirea de acte nereale, la finalizare urmând a fi luate măsurile legale ce se impun.

Contrabandă cu țigări în Portul Midia. Trei marinari egipteni, cercetați

Articolul precedentALDE își alege o nouă conducere a partidului. Călin Popescu Tăriceanu nu mai candidează
Articolul următorOrban avertizează: demisia înainte de critici la adresa premierului