ALDE și Pro România erau aproape de a-și jura iubire veșnică în urmă cu câteva luni și să devină un tot unitar, însă nu a fost să fie ceva permanent, mai ales după eșecul suferit de ambele formațiuni la alegerile parlamentare. Atât ALDE cât și Pro România au rămas pe dinafara Parlamentului iar acum au anunțat oficial că și drumurile li se despart, înainte de a se întâlni. ALDE a transmis azi un comunicat de presă în care arată că în prezent, „diferențele de viziune cu privire la viitorul comun” sunt ireconciliabile, însă promite că își va servi electoratul propriu așa cum va putea mai bine.

Potrivit comunicatului, întreruperea procesului de fuziune cu Pro România a fost deja decisă de delegația Permanentă a ALDE, urmând ca ultimul cuvânt să îl aibă membrii formațiunii în Congresul Extraordinar, convocat pe 26 februarie, în sistem de videoconferință.

Diferențele de viziune cu privire la viitorul comun au făcut ca reprezentanții ALDE, reuniți în cadrul Delegației Permanente, să adopte această decizie. ALDE și PRO România vor continua să reprezinte în continuare interesele electoratului propriu.

ALDE va continua să apere drepturile și libertățile cetățenilor, reprezentând interesele clasei de mijloc, ale acelora care lucrează în serviciul public, ale întreprinzătorilor din toate sectoarele economiei, ale practicienilor profesiilor liberale, ale românilor pentru care libertatea individuală este pusă cu adevărat în valoare prin asumarea activă a responsabilității pentru propriul destin, pentru soarta comunității și prosperitatea națiunii”, se arată în comunicatul de presă.

Articolul precedentUn polițist din Eforie a fost înjunghiat de un individ violent
Articolul următorToalete inexistente: nu în școli, ci și în secțiile de poliție