Ianuarie 2021: nu doar școlile, ci și sediile de poliție din mediul rural nu sunt dotate corespunzător.

În septembrie 2020, Monica Anisie afirma că, în cadrul deschiderii anului școlar 2020-2021, peste 800 de școli – unități de învățământ cu personalitate juridică sau structuri ale acestora – au toalete în curte.

De asemenea, fostul ministru al Educației explica faptul că sunt foarte multe școli care au nevoie de resurse care să-i protejeze pe elevi de îmbolnăvire și că numeroși primari aleg să nu ajute școlile.

Problema a rămas constantă în România, fiind vorba nu doar de mediul rural, ci și de cel urban.

178 de secții de poliție nu sunt dotate cu grup sanitar

La sfârșitul lunii ianuarie 2021, o analiză arată că nu doar școlile întâmpină impedimente la capitolul igieinei primare, peste o mie de secţii de poliţie din mediul rural având toaleta în curte.

Și pentru că toaletele în curte reprezintă partea optimistă a analizei, există 178 de secții în care grupul sanitar lipsește cu desăvârșire.

Pentru a soluționa cât mai rapid problema lipsei grupurilor sanitare în secțiile de poliție, ministrul de Interne, Lucian Bode, a declarat că vrea să acceseze fonduri europene.

Fondurile europene rămân baza

Astfel, Bode a declarat că suma pe care urmează să o acceseze se ridică la 1,25 de miliarde de euro, prin Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă pentru reabilitări de imobile şi dotări.

Vrem să reabilităm 64 de clădiri ale structurilor Ministerului Afacerilor Interne. Apropo de secţii de poliţie: avem 2.800 de secţii de poliţie în mediul rural, din care peste o mie de secţii de poliţie sunt cu toaleta în fundul curţii şi aproape două sute, mai exact 178, sunt fără toaletă. Aceasta este situaţia la acest moment şi atunci este anormal să ai fonduri europene la dispoziţie pentru modernizarea acestor clădiri şi să nu le foloseşti”, a afirmat ministrul de Interne, marţi seară, la B1 Tv.

Pe lângă dotarea secțiilor de poliție cu grupuri sanitare, Lucian Bode are în vedere și achiziţionarea de noi elicoptere, dar și construirea şi operaţionalizarea a peste o sută de noi unităţi de pompieri în mediul rural.

De asemenea, investițiile se vor face tot cu ajutorul fondurilor europene.

Foto: Digi24

Articolul precedentE oficial: ALDE și Pro România se despart definitiv, din cauza „diferențelor de viziune cu privire la viitorul comun”
Articolul următorNăstase explică pandemia ca pe o limitare a drepturilor omului
Jurnalist full-time / Pesimist part-time