foto cu caracter ilustrativ-pixabay

Medicii de la Spitalul Colțea s-au văzut nevoiți de a „trata” pacienții cu „mâinile goale”. Deși au fost făcute demersuri pentru serviciile de mentenanță permanentă ale instalațiilor radiologice, unitatea medicală nu beneficiază de acestea. Totul a rămas blocat la Serviciul Achiziții Publice din cadrul Spitalului Colțea, de pe vremea când era reprezentat de Lavinia Coțofană.

Potrivit surselor noastre autorizate, la acest moment a fost reluată radioterapia, însă, nimeni nu poate garanta că nu se va defecta din nou, peste două ore, două zile sau două luni. Astfel, unitatea medicală trebuie să facă demersuri urgente pentru servicii de mentenanță permanente, fiind vorba despre viața pacienților oncologici(n.r. cu cancer). Consiliul de Administrație al Spitalului Colțea este direct responsabil de această situație, pe care actuala conducere a dovedit că nu o poate gestiona.

Zeci de bolnavi, trimiși acasă pentru că la Spitalul Colțea s-au defectat instalațiile radiologice. Serviciul Achiziții a generat această catastrofă

Această situație gravă se înregistrează de un an de zile. Medicii specialiști în radioterapie au sesizat disfuncționalitățile, fosta conducere a dispus de urgență achiziția mentenanței permanente pentru ca pacienții să beneficieze de tratament fără sincope.

În mod uluitor, șefa Serviciului de Achiziții, Lavinia Coțofană, a trecut peste toate măsurile dispuse de conducere și a tergiversat achiziția, invocând faptul că nu a primit adresele prin care se dispuneau urgentarea achiziției.

În urma verificărilor interne, s-a dovedit că acestea nu sunt scuze plauzibile. Toate referatele de necesitate ale achiziției au fost predate sub semnătura de Serviciul Achiziții, așa cum reiese din „caietul de corespondență”(foto)

Lavinia Coțofană a mai invocat și erorile ale serviciului tehnic, care ar fi „împiedicat” achiziția, însă, tot din verificările fostei conduceri a Spitalului Colțea(manager. dr Mircea Lupușoru) a reieșit că fosta sefă a Serviciului Achiziții Publice, Lavinia Coțofană, nici măcar nu a încercat să colaboreze cu Serviciul Tehnic Administrativ, în interesul pacienților: „Sunt convins că printr-o comunicare cu Serviciul Tehnic Administrativ și personalul medical implicat, ar fi fost mai mult decât posibile întocmirea unui referat de urgență și identificarea celei mai bune soluții(n.r. pentru cumpărarea serviciilor de mentenanță), având în vedere implicațiile la viața și bunăstarea pacienților”, este adresa trimisă de fosta conducere a Spitalului Colțea către Lavinia Coțofană.

După un an de adrese oficiale, NU există un contract de mentenanță permamentă. Oricând pacienții pot fi trimiși acasă

După cinci adrese oficiale, s-a achiziționat mentenanța(reparația) instalațiilor radiologice pentru doar două luni(foto)

La acest moment, Spitalul Colțea NU are mentenanță permanentă, medicii nu pot fi trași la răspundere pentru defecțiuni, însă, Consiliul de Administrație este obligat să se asigure că pacienții cu cancer beneficiază de radioterapie. Este dreptul la sănătate și tratament, garantat de Constituție. Faptul că o achiziție depășește suma de 50 000 de lei nu poate fi un impediment pentru o achiziție care salvează vieți.

Ziarul de Investigații încă așteaptă răspuns de la Primăria Capitalei, cu privire la măsurile dispuse în cazul Spitalului Colțea.

Reamintim, medicii de la aceast spital au depus o sesizare oficială la Primăria Capitalei și Administrația Serviciilor Spitalelor și Serviciilor Medicale(ASSMB), disperați că stația de oxigen este, de asemenea, în pericol. Nici pentru aceasta nu există un contract de mentenanță permentă.

Ei au scris că Lavinia Coțofană dă dovadă de încrâncenare, îi hărțuiește, punând interesele proprii mai presus decât cele ale pacienților.

Într-un dialog anterior, Lavinia Coțofană a precizat că nimic nu este adevărat, ci a făcut totul pentru ca licitațiile să nu fie „exagerate”. Documentele care conțin informații de interes public infirmă, însă, aceste precizări.

ASSMB a decis mutarea Laviniei Coțofană la Spitalul „Sfântul Stelian”, în cadrul departamentului-Managementul Calității.

Spitalul Colţea este primul spital din Bucureşti şi unitate sanitară monoprofil de hemato-oncologie.

Citește și: Pericol la Spitalul Colțea. Stația de oxigen, lăsată în aer

Ce înseamnă „criza paturilor ” din spitale. DSP și DSU transmit comunicate „pentru imagine”, iar managerii spitalelor sunt „îngropați” în adrese oficiale. Documente

Scandalul din jurul Laviniei Coțofană: o căruță de interese

Articolul precedentDîncu, despre o posibilă revenire a lui Ponta în PSD: „Nu am stabilit acest lucru, dar e posibil”
Articolul următorVicepreședinte PMP acuză AUR că este partid pro-Rusia
Georgiana DRAGOMIR
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”