Sursa foto: Capital

Președintele Consiliului Național al Partidului Social Democrat (PSD) Vasile Dîncu a anunțat că nu se pune problema unei fuziuni între Pro România, partidul condus de Victor Ponta, și PSD. El a susținut că fostul premier al României a fost la sediul PSD pentru o chestiune personală. Și liderul social-democrat Marcel Ciolacu, a dat asigurări că întâlnirea cu fostul premier de la sediul partidului a fost una nepolitică.

„Ideea mea a fost mereu să găsim să facem un pol de stânga, nu un singur partid de stanga mare, pentru că nu poţi să prinzi toată stânga. O să încercăm în viitor”, a afirmat Dîncu, relatează g4media.ro.

Vasile Dîncu a mai precizat luni, 15 octombrie, că PNL și PSD se vor înțelege asupra miniștrilor propuși în viitorul Guvern. „În funcţie şi de ministerele care vor reveni PSD, vom hotărî cu toţii. Nu există nicio hotărâre pentru cineva care să fie în mod obligatoriu prezent acolo. Ne-am gândit prima dată la un principiu care va trebuie să fie cel al experienţei”, a mai precizat Dîncu.

PSD își dorește formarea unei „platforme” de stânga

Totodată, el a declarat că social-democrații își doresc Ministerul Finanțelor și Secretariatul General al Guvernului. Asta doar în cazul în care nu vor avea premierul în viitorul guvern. „Ministerul Finanţelor şi Ministerul Justiţiei sunt cele două ministere avizatoare care în orice negociere de algoritm de guvernare sunt cele dintre care se alege”, a mai spus social-democratul, relatează g4media.ro.  

Liderul Partidului Social Democrat (PSD) Marcel Ciolacu a declarat marți, 16 octombrie, că în negocierile cu PNL și UDMR nu i s-a propus funcția de premier. Totodată, liderul social-democraților a precizat că variantele de premier vor fi dezbătute doar după finalizarea programului de guvernare. El a dat asigurări că PSD va veni cu un nume pentru funcția de șef al guvernului. Vasile Dîncu a vorbit încă din luna februarie că social-democrații își doresc să reunească în jurul PSD-ului formațiunile de stânga.

Reamintim că Victor Ponta și-a înființat propriul partid care a ratat intrarea în Parlament la alegerile de anul trecut. El a deținut funcția de prim-ministru al României din 7 mai 2012 până la demisia sa în 4 noiembrie 2015.

Liderul PSD susține că nu i s-a propus funcția de prim-ministru

Articolul precedentAmendamentul PNL privind testele gratuite a fost acceptat
Articolul următorClipe de coșmar pentru pacienții cu cancer. Zeci de bolnavi, trimiși acasă pentru că la Spitalul Colțea s-au defectat instalațiile radiologice. Serviciul Achiziții a generat această catastrofă
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.