Rafila: „Am avut o politică de accelerare a transmiterii acestei infecții”

România intră din plin în valul patru pandemic, cu varianta Delta

Prof. Alexandru Rafila a afirmat, la B1 TV, că guvernul Cîțu este răspunzător pentru accelerarea transmiterii virusului, prin lipsa de acțiune, dar mai ales prin relaxarea măsurilor restrictive impuse de autorități. Și asta în contextul în care în ultima perioada au fost zone extrem de aglomerate, atât la mare, cât și la munte.   

„Virusul nu se transmite dacă stăm destul de departe unul față de celălalt, ceea ce nu e cazul. În perioada următoare o să asistăm la o creștere accelerată a numărul de cazuri. Am avut o politică de accelerare a transmiterii acestei infecții. Așteptăm a doua jumătate a lunii septembrie. Florin Cîțu, Dan Barna, doamna Mihăilă ar trebui să își asume această politică de accelerare a transmiterii. Dânșii au luat decizii care vor accelera transmiterea infecției, iar consecințele sociale și economice cred că trebuie asumate și să își dea demisia de exemplu”, a declarat Alexandru Rafila, la B1 TV.

Guvernul, responsabil de valul patru

Printre acuzațiile pe care le aduce deputatul Rafila guvernanților se numără eșecul campaniei de vaccinare, dar și permiterea accesului la evenimentele culturale în aer liber la 75.000 de persoane, chiar dacă acestora li se cere să fie vaccinați sau să prezinte test negativ Covid, dar și cu purtarea măștii de protecție, conform HG 795/2021.

„Nu au făcut nimic ca să oprească transmiterea. Campania de vaccinare suntem cu toții de acord că a fost un eșec, practic tot mai puține persoane se vaccinează, cu toate că există o situație legată de călătoriile internaționale. Cu toate că lumea s-a orientat dacă ne uităm la litoralul românesc sau bulgăresc. 75.000 de persoane la manifestații publice fără mască, niciun fel de reglementare pentru folosirea plajelor”, a precizat social-democratul Alexandru Rafila.

Potrivit CNSU, în ultimele 24 de ore au fost confirmate 323 de noi cazuri de infectare cu Covid, dar și 6 decese. În ceea ce privește campania de vaccinare, de la începutul ei au fost vaccinate 5.125.479 de persoane, din care 4.991.254 cu schema completă. În ultimele 24 de ore s-au vaccinat 5.544 persoane, din care 2.093 cu Johnson&Johnson (administrare monodoză), conform CNCAV.

Ludovic Orban avea o rețetă proprie de succes pentru a crește interesul pentru vaccinare

Articolul precedentMinistrul Educației vrea să arate că nu are nimic de ascuns: e de acord să fie „căutat” de plagiat
Articolul următorRomânia şi alte peste 60 de state, declaraţie comună privind situaţia din Afganistan