Ludovic Orban, captură video

Chiar dacă sunt în aceeași tabără politică și în ciuda faptului că Florin Cîțu a fost susținut și promovat în Guvern de chiar Ludovic Orban, liderul PNL nu se ferește să critice activitatea premierului.

Posibil și pe fondul competiției interne pentru șefia partidului, care de fapt nu are nicio legătură cu soarta românilor, Orban punctează câteva nemulțumiri pe care le are vizavi de Cîțu.

Una dintre acestea, legată de campania de vaccinare, care stagnează de ceva vreme și despre care Orban spune că putea fi mai „animată”. În acest sens, președintele Camerei Deputaților a explicat aseară la Digi 24 că abordarea pentru a crește ritmul vaccinării anti-covid trebuia să fie alta: cu premii, cu implicarea liderilor de la nivelul fiecărei comunități și nu numai. Pe scurt, potrivit lui Ludovic Orban, „e loc de mai bine întotdeauna”.

Aduceți-vă aminte, noi am pornit bine, după care, la un moment dat când a scăzut intenția de vaccinare și n-a mai existat o asemenea deschidere din partea cetățenilor la vaccinare, nu s-a apelat la niște instrumente. Aici trebuiau puse în mișcare foarte multe forțe, trebuia un pic mai mult interes din partea guvernului, din partea ministrului sănătății, din partea prefecților, din partea direcțiilor de sănătate publică, din partea primarilor.

Eu i-aș fi stabilit inclusiv premii, introduse așa cum am discutat, cum am stabilit și în coaliție, inclusiv pentru cei care se vaccinează. După aceea, eu nu cred că trebuie pedepsiți cei care s-au vaccinat, pe de altă parte, cum îi premiem pe cei care s-au vaccinat? Dacă iarăși crește rata incidenței și se apelează din nou la măsuri de restricție, măsurile de restricție nu trebuie să fie valabile pentru cei vaccinați, pentru că nu putem să-i pedepsim și pe cei vaccinați, și pe cei care nu se vaccinează”, a explicat punctul său de vedere Orban.

Articolul precedentProtest în București, la 3 ani de la „jandarmeriada” din Piața Victoriei
Articolul următorViceprimarul Sucevei explică cum a câștigat un concurs finanțat chiar de primărie și ce va face cu premiul