Sursa Foto: Facebook

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a anunțat în weekend că nu precupețește nimic pentru a demostra că teza sa de doctorat despre irigaţii cu ape uzate îi aparține, după ce au apărut informații potrivit cărora la mijloc ar fi vorba despre ceva plagiat.

În urmă cu o săptămână, jurnalista Emilia Șercan anunța că a dat în judecată Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București deoarece nu i-a pus la dispoziție informații legate de teza susținută de ministrul Educației în urmă cu 21 de ani, iar Cîmpeanu vrea probabil să arate că nu are nimic de ascuns.

Din acest motiv, ministrul a anunțat că a sesizat Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București cu solicitarea de analiză/ verificare a conformității tezei de doctorat, plusând cu solicitarea ca lucrarea sa să fie transmisă și către Consiliul Naţional de Atestare a Titlurilor, Diplomelor si Certificatelor Universitare, „în așa fel încât să fie posibilă analiza și la acest nivel de către experții CNATDCU din comisia de specialitate”.

Potrivit Edupedu.ro, la începutul lunii, ministrul Cîmpeanu le-a cerut universităților să realizeze „într-un termen rezonabil, un an, de exemplu”, analiza tuturor tezelor de doctorat susținute în fiecare dintre aceste instituții. Acum, s-a trecut prioritar pe listă.

Am inițiat acest demers având în vedere faptul că asumarea răspunderii este un principiu de la care nu se poate deroga, în speranța că exemplul va fi preluat și de către alți leaderi din domeniul învățământului superior, de “personaje cheie” în educatie și de promotori ai integrității academice.

Respectarea normelor de etică și deontologie profesională a fost un principiu pe care l-am susținut continuu în cei 30 de ani de activitate academică”, a spus Sorin Cîmpeanu, citat de Edupedu.

Articolul precedentItalia. Un român piroman a fost arestat pentru provocarea unui incendiu de vegetație
Articolul următorRafila: „Am avut o politică de accelerare a transmiterii acestei infecții”