Italia. Un român piroman a fost arestat pentru provocarea unui incendiu de vegetație

Românul a mai fost închis și în 2017, pentru fapte similare

Un român (28 de ani) a fost arestat în Italia pentru provocarea unui incendiu de vegetație soldat ci pagube materiale importante. Incidentul a avut loc în sud-vestul țării, într-o zonă muntoasă, în apropierea carierelor dezafectate de lângă localitatea Centopertose, relatează Corriere della Sera.

Focarul pe care l-a provocat românul s-a apropiat periculos de mult de orașele Casapulla și Caserta și a devenit atât de puternic, încât autoritățile au fost nevoite să folosească avioane și elicopte ca acesta să fie ținut sub control. Potrivit sursei citate, acesta nu este primul incendiu provocat de românul piroman,  pentru că în 2017, acesta a ajuns la închisoare pentru o faptă similară.

De altfel, Italia este una dintre țările europene afectată de incendiile din aceasă vară, printre cele mai devastate zone aflându-se pădurile din Calabria, dar și cele de pe insulele Sicilia și Sardinia. Mai mult, pe lângă temperaturile ridicate ce facilitează răspândirea focului mai este și inconstiența oamenilor, care provoacă intenționat unele dintre incendii. Doar săptămâna trecută au fost arestați doi bărbați, unul în vârstă de 80 de anu și altul de 25 de ani.

Totodată, unul dintre principalele sindicate agricole din Italia, Coldiretti, a acuzat că „incendiile sunt provocate de infractori”, dar a recunoscut că valul de „căldură și secetă” a facilitat activitatea piromanilor, potrivit Libertatea.

Autoritățile italiene au anunțat săptămâna aceasta că mai multe zeci de incendii rămân active în sudul țării, în timp ce se așteaptă ca un nou val de căldură cu temperaturi de peste 40 de grade să lovească zilele următoare.

Încă un incendiu pe insula Evia

Focul a izbucnit într-o zonă agro-forestieră din Petries, centrul Eviei, sâmbătă, potrivit autorităților. Potrivit ziarelor locale, citate de HotNews, vântul din zonă este foarte puternic, depășind 60 km/h, ceea ce îngreunează eforturile pompierilor și localnicilor de a opri flăcările. Altfel, în suburbiile Atenei au existat tentative de incendiere, autoritățile grecești au ridicat mai mulți suspecți de incendiere pentru a fi anchetați. Mai mult, au fost găsite dovezi că unele dintre focuri au fost puse intenționat. Probe precum rezervoare de gaz, canistre de combustibil, chibrituri și brichete și – incredibil – chiar și o lupă, au fost găsite în cadrul anchetei.

Val de caniculă în Italia, Spania și Portugalia

Articolul precedentStelian Ion se teme de prescripție în Dosarul 10 august, dar vede o soluție
Articolul următorMinistrul Educației vrea să arate că nu are nimic de ascuns: e de acord să fie „căutat” de plagiat