Captură video Vatican News
Captură video Vatican News

Peste 10.000 de credincioşi au fost prezenţi la Roma, pe Drumul Crucii.

Via Crucis este procesiunea prin care credincioșii catolici reamintesc de patimile lui Cristos, în Vinerea Mare.

Crucea a fost purtată de o ucraineancă şi o rusoaică, două femei prietene care lucrează în sistemul medical.

Cele două femei – prietene şi ambele asistente din Roma – ţineau crucea şi s-au privit în ochi. Privirea lor părea să arate toată durerea fraţilor în război şi speranţa nemuritoare a păcii şi reconcilierii”, scris vaticannews.va, citat de G4 Media.

Procesiunea Via Crucis (Drumul Crucii), de Paştele Catolic, a revenit în seara de Vinerea Mare, la Roma, pentru prima dată din 2019

Dezarmează mâna fratelui ridicată împotriva fratelui, pentru ca acolo unde este ură să înflorească iertarea”, a spus Papa Francisc.

Prin rugăciunea care a deschis procesiunea, Papa a făcut, din nou, apel la pace, reamintind de suferințele îndurate, pe cruce, de Cristos.

Captură video Vatican News

La oprirea a 13-a, două femei, Albina din Rusia şi Irina din Ucraina, au purtat Crucea

A 13-a oprire simbolizează momentul în care Cristos moare pe cruce. De asemenea, etapa reprezintă o reflecție asupra tragediei morții și pierderii.

În 2022, Biserica Catolica asociază a 13-a oprire cu războiul și durerea pe care o trăiesc familiile din Ucraina.

Meditația, care a fost publicată cu câteva zile înainte de eveniment, spunea că ucrainenii văd ”Moarte peste tot” și familiile întreabă: ”Unde este Dumnezeu? Ne vrem viața înapoi, ca înainte. Cu ce am greșit? De ce războiul ne-a destrămat familiile?

În locul rugăciunii, credincioșii au păstrat un moment de tăcere, în amintirea victimelor din Ucraina

La finalul procesiunii, Papa s-a rugat ca lumina Evangheliei să rămână aprinsă în inimile tuturor familiilor, în mijlocul bucuriilor şi tristeţilor, încercărilor şi speranţelor.

Doamne, întoarce inimile noastre răzvrătite către inima ta, ca să învăţăm să urmăm planuri de pace. Inspiră duşmanii să dea mâna şi să guste iertarea reciprocă. Dezarmează mâna fratelui ridicată împotriva fratelui, pentru ca acolo unde este ură să înflorească iertarea.. Dă-ne putere să nu acţionăm niciodată ca vrăjmaşi ai crucii lui Hristos, ca să putem împărtăşi slava învierii Lui. Amin”, a fost rugăciunea Suveranului Pontif.

Articolul precedentÎn Parcul Natural Văcărești va fi organizat evenimentul ”Marea Reîntâlnire: Ziua Păsărilor 2022”
Articolul următorMamele din Ucraina protestează, la Constanța, împotriva războiului
Jurnalist full-time / Pesimist part-time