Captură video Ziua de Constanța
Captură video Ziua de Constanța

Protest de amploare la Constanța: femeile refugiate din Ucraina au organizat astăzi, 16 aprilie, un miting în fața Consulatului General al Federației Ruse din municipiul Constanța.

Mamele, însoțite de copii, urmează un marș pe traseul – Consulat – Bd. Ferdinand –  Bd Tomis – Str. Train – Str. Mihai Viteazu – Consulat, precizează Ziua de Constanța.

În cadrul evenimentului denumit „Marşul mamelor”, femeile au purtat însemnele naţionale ale Ucrainei și s-au adunat în faţa sediului Consulatului general al Federaţiei Ruse din Constanţa

Multe dintre mame au fost însoţite de copii. De asemenea, femeile au adus cu ele păpuşi care poartă scutece vopsite cu roşu, amintind de copiii care au fost ucişi în război.

Conform sursei citate, la ora transmiterii acestei ştiri, protestatarele au plecat în marş pe străzile oraşului îndreptându-se către sediul Primăriei şi al Prefecturii. Protestul este programat a se încheia la ora 13:00.

O femeie prezentă la protest, de origine din Constanța, căsătorită la Odesa spune că a fost nevoită să își părăseasca locuința după 17 ani, din cauza războiului.

Au explodat foarte multe insituții militare lângă mine. Șoc, panică, stres. Și acum am probleme cu sănătatea. Nu plănuiam să plec”, a precizat femeia, pentru Ziua de Constanța.

Românii sunt alături de sute de mamele din Ucraina care şi-au pierdut copiii în acest război nedrept

Mămicile ucrainene şi românce se vor reuni în faţa Consulatului General al Federaţiei Ruse din Constanţa. Copiii ucraineni au fost forţaţi să-şi părăsească casele. Mii de copii ucraineni au suferit din cauza războiului început de ruşi în Ucraina. Lacrimile şi durerea uriaşă a tuturor oamenilor care mărşăluiesc sunt alături de sute de mame care şi-au pierdut copiii în acest război nedrept”, au precizat, ieri, organizatorii protestului.

Articolul precedent(Video) O ucranineancă și o rusoaică au purtat Crucea, la Roma, în Vinerea Mare
Articolul următorMarea schismă din Biserica Ortodoxă Rusă. Preoții se dezic de liderul lor
Jurnalist full-time / Pesimist part-time