Poetul și eseistul Gabriel Bota spune că a ales să nu se mai vaite, deși organizarea unui Festival de Carte poate fi privit ca un act de curaj, mai ales într-un an pandemic.

„ Mi-am propus să nu mai vorbesc nimic negativ. Nu este ușor, însă, am reușit și anul acesta, cu unele restricții. Nu va mai fi marșul Cărții, din cauza restricțiilor impuse de pandemie, însă(…) vom avea invitați scriitori din opt țări, scriitori contemporani de succes.

„ De regulă, se crede că autorul unei cărți e musai mort. Mi-am dorit să arăt lumii că nu e mereu așa, că se poate interacționa cu autorii, că sunt vii, că le pot adresa întrebări”, a subliniat Bota.

Cartea ne transformă. Fercirea, subiectul-cheie al ediției de anul acesta

Întrebat cum reușește să atragă tinerii spre lectură, în noianul de informații online, Bota spune că nimic nu se poate compara cu o carte:„ Cartea ne transformă. Este cea care ne transformă sufletul! Citiți și veți deveni mai împliniți!”, s-a exprimat Bota.

Toate evenimentele din cadrul Festivalului Internațional de Carte care va lua startul pe 16 septembrie, la Cluj, vor fi transmise și live. Participanții vor avea surpriza să dezbată subiecte care ne preocupă pe toți, așa cum este fericirea. Conferinețele, seminarele, vor fi trasmise online, pe pagina de Facebook a evenimentului.

Autori din opt țări vor sosi la Festivalul din Transilvania

Festivalul include peste 40 de evenimente cu 13 invitați speciali din opt țări, scriitori de renume internațional, a precizat pentru zin.ro, organizatorul Gabriel Bota.

De-a lungul timpului, la Cluj, au fost nume cu rezonanță din cultură: António Lobo Antunes, nominalizat la Premiul Nobel pentru Literatură, Hanne Ørstavik, autoare norvegiană contemporană, Mircea Cărtărescu, Mihai Șora, Alessandro Baricco, scriitor italian.

Festivalul Internațional de Carte Transilvania se va încheia pe 19 septembrie.

Articolul precedentViorel Hrebenciuc, trei ani de închisoare cu executare. Sentința e definitivă
Articolul următorStelian Ion: „O parte din „echipa câștigătoare” își dorește o colaborare mai strânsă cu PSD, chiar dacă nu pe față”
Pasionată de cuvinte, inspirată de oameni liberi în gândire. Pun întrebări incomode și detest ideile „împrumutate”