Foto: Florin Oancea, Facebook

Multe dintre acestea îl au în centrul lor pe politicianul Emanuel Ioan Clej. Dacă noi nu am reușit să dăm de el la momentul oportun, acesta a dat curs invitației noastre, lansate în articolul pe care îl puteți accesa aici, de a ne contacta și a ne prezenta punctul său de vedere.

În interviul de mai jos, politicianul a venit cu dezvăluiri senzaționale,

ȘI O CAPTURĂ DE ECRAN CU CARACTER EXPLOZIV,

care vin să sublinieze și mai mult intensitatea luptelor politice care au loc pentru fotoliile de primar.

Una care îl pune pe primarul municipiului Deva, Florin Oancea, în centrul unui scandal de proporții privind modul în care acesta ar alege să încerce să își compromită adversarii politici

Dar cine este Emanuel Ioan Clej?

Foto: Emanuel Ioan Clej, Facebook

Emanuel Ioan Clej este un personaj controversat datorită faptului că este un participant activ și extrem de vocal al vieții politice hunedorene, dar și fost candidat la fotoliul de primar. Acesta ne-a spus că activează, din 2007 în domeniul consultanței în domeniul proiectelor cu finanțare nerambursabile (guvernamentale, europene și norvegiene).

Clej spune că: „sunt expert prevenire anticorupție, sunt auditor intern, sunt absolvent de științe economice, management, Universitatea de Vest din Timișoara, expert achiziții publice, expert accesare, implementare fonduri europene, formator.” Politicianul declară că are o expertiză și expertiză vaste într-o gamă variată de domenii, cum ar fi scrierea de proiecte, implementarea sistemelor de control, strategii anticorupție, valori de patrimoniu șamd. „Din 2007 până acum, vreau să vă spun că în calitate de expert am fost implicat în proiecte a căror valoare depășește 250 de milioane de euro, proiecte care toate s-au închis în termenele estimate, contracte care au fost performante, și care în urma tuturor controalelor care au fost realizate asupra lor,”

În această calitate, Clej spune că a avut contracte în derulare cu o serie de instituții publice din întreaga țară.  „În multe din proiecte în care am fost implicat pe strategii de anticorupție am avut ca și parteneri, pe de o parte, administrații publice locale, la nivel de Consilii Județene și Primării de municipii, și pe de altă parte Direcția Generală Anticorupție, structură aflată în subordinea Ministerului Afacerilor și I”nternelor care are, printre obiective, tocmai prevenirea și combaterea corupției”, ne-a declarat politicianul.

Ne spune că participă la multe ședințe ale Consiliului Local, unde este vocal cu privire la neregulile pe care le semnalează. Acest lucru ar putea fi un motiv pentru care, ne spune pe larg mai jos, este victima unei campanii de defăimare. Vă reamintim că, în timpul unei emisiuni publice la o televiziune locală, acesta ar fi fost „acuzat” că frecventează grupuri de „swinging” împreună cu soția.

Reporter: Se spune că ați fi un cameleon politic, că v-ați mutat de la un partid la altul. Cum le răspundeți celor are au spus asta despre dumneavoastră?

EIC: Este foarte simplu. Am început activitatea politică în rândul Partidului Democrat Liberal, care partid s-a desființat prin radiere din registrul partidelor politice pentru că, a nivel de conducere liberală, s-a decis fuziunea cu vechiul PNL, formându-se noul PNL, motiv pentru care n-am mai depus o adeziune la partidul rezultat din contopirea celor două partide, deci mi-am încetat activitatea politică la un partid din cauză că partidul a fuzionat.

Mai departe, ulterior am avut dorința de a continua activitatea politică. M-am înscris în Partidul Conservator, partid care ulterior a făcut o fuziune cu Partidul Liberal Reformator, de pe urma cărei fuziuni a rezultat partidul ALDE, deci m-am trezit în ALDE, să spun așa, ca urmare a unei fuziuni.

Așadar, au fost două partide. Am stat în partidul ALDE, timp în care după alegerile locale, din anul 2020, după un scor nesatisfăcător, sau sub ceea ce așteptam, am luat decizia de a mă separa de această formațiune politică. Aveam și niște nemulțumiri personale în legătură cu ceea ce privește modul în care anumiți colegi înțelegeau să facă politică la nivel național, județean și local.

Apoi, dorința mea a fost de a mă îndrepta spre un partid mare, conștientizând faptul că e mai greu să faci politică în România de la un partid mic și că ai mai multe oportunități ca să poți să-ți pui în vedere politicile publice pe care le gândești și pe care ai vrea să le vezi în societatea în care trăiești.

Și, atunci, atenția mea s-a îndreptat înspre Partidul Social Democrat, unde am devenit și membru. Am fost, o perioadă de timp am activat în cadrul organizației municipiului Deva, dar în politică cum multe se pot întâmpla si nimic nu e imposibil, cum spun unii dintre cei mai experimentați în a le politicii, drumurile acestui partid s-au intersectat din nou cu cel al Partidului Național Liberal și am luat decizia de a demisiona din acest partid.

Vreau să menționez faptul că în momentul în care am intrat în Partidul Social Democrat, partidul NU se afla la guvernare, deci era partid de opoziție, iar decizia mea de a abandona, de a pleca, de a demisiona din cadrul partidului a fost când acesta se afla la guvernare. Deci, aș vedea cu un semn de întrebare omul care pleacă de la un partid când ajunge la poziție și se înscrie când ajunge la guvernare, aș putea crede că atunci urmărește anumite interese. In ceea ce mă privește, menționez încă o dată, am intrat în PSD când era în opoziție, și am plecat din PSD când era la guvernare.

Deci, traseismul pe care unii îl invocă este un fals traseism, cred eu că este doar o dorință a unora sau a altora de-a mă pune într-o postură care nu reflectă întru totul realitatea pe care ei o evidențiază, sau pe care ar dori să o scoată public.

Deci, cam asta ar fi evoluția mea: primul partid în care am activat s-a închis, al doilea, deși guverna cu PSD, a decis să iasă de la guvernare, și am rămas cu PSD, și am plecat când erau la guvernare, pentru că au făcut alianță cu liberalii.

Cel puțin la nivel de județul Hunedoara, și la nivel de organizație municipală Deva, pentru că aici îmi desfășor activitatea politică, nu am găsit convingerile că aș putea să fac o echipă, chiar dacă este vorba de colaborare, cu organizația locală a Partidului Național Liberal Deva. Și atunci, vă dați seama, având anumite suspiciuni, în primul rând când faci o alianță sau când faci un parteneriat, trebuie să te bazezi pe încredere și pe respect, ori aceste două valori, care pentru mine sunt niște valori, nu le-am regăsit în cadrul organizației, sau în cadrul unor membri din organizația PNL a municipiului Deva. 

Rep: Este adevărat că reprezentați, sau sperați să reprezentați partidul AUR?

EIC: N-am idee de ce cineva ar spune lucrul ăsta, eu am spus-o, și repet, întotdeauna am crezut că devenii merită și că pot avea o viață mai bună, a fost și sloganul meu de campanie din anul 2020, când am candidat pentru funcția de primar a municipiului Deva. Eu cred că tot ce construim astăzi poate fi îmbunătățit mâine, și că voi fi alături de toți cei care, de oamenii de bună credință, de formațiunile politice care, cel puțin în primă fază, reușesc să și concretizeze ceea ce susțin, au ca obiective să contribuie la creșterea calității vieții în municipiul Deva, coroborat cu județul Hunedoara, și implicit în România, iar dacă AUR, sau PSD, sau PNL, sau UDMR, sau USR, sau orice formațiune politică va prezenta politici publice care se regăsesc prin setul meu de valori, cu siguranță mă voi alipi lor, și îi voi susține, sau, chiar mai mult decât atât, mă voi implica pe listele lor de candidați.

Rep: Unii oponenți politici găsesc felul dumneavoastră de a fi foarte insistent în felul dumneavoastră de a fi. Ce răspuns aveți la asta?

EIC: Sunt un om ambițios, insistent, încăpățânat, persistent, conștiincios, și întotdeauna când mi-am propus ceva, chiar dacă o fost voie să muncesc mai mult, într-un final, cu ajutorul lui Dumnezeu și cu perseverența și cu ambiția și cu tot ceea ce am angajat ca și eforturi am reușit să duc la bun sfârșit. Da, sunt încăpățânat, știu că lucrurile pot fi făcute corect, ca la carte, cu soluții de calitate, care soluții să vină în întâmpinarea problemelor reale ale comunității în care trăim, și nu doar soluții pentru a îndestula pe unii și pe alții, mă refer aici la diverși agenți economici sau persoane fizice care au așteptări și care găsesc bugetul local la municipiului nostru ca pe o vacă de muls.

Rep: S-a spus că ați fi chiar „agresiv” în maniera dumneavoastră de a vă raporta la contracandidați.

EIC: Nu am avut treabă cu nimeni, pentru mine omul, cetățeanul este cel mai important element dintr-o societate, indiferent că este catolic, ortodox, musulman sau orice altă convingere religioasă, indiferent că este european, asiatic, african sau nord european, deci pentru mine celula de bază a societății este omul, și atunci dacă persoana respectivă mă tratează cu respect și îmi arată o simpatie, este firesc ca și eu să îl tratez cu cel puțin același nivel de respect și același nivel de simpatie, dar dacă constat că omul este obraznic în atitudine, este tendențios, este malițios, îmi asum public și recunosc, nu am nici o reticență de a mă comporta întocmai și la fel cu persoana respectivă, adică dinte pentru dinte și ochi pentru ochi, cu moneda cu care plătești trebuie să și primești, adică sunt asumat în ceea ce privește agresiunea, nu am făcut nici o dată o agresiune, mi-e milă și să calc o furnică.

Da, sunt ambițios, doamnă, sunt o persoană ambițioasă, determinată și care pune foarte mult suflet în ceea ce face, pentru că dacă știu că un lucru este corect și cinstit lupt până la ultima picătură de sânge ca să demonstrez că lucrurile  sunt corecte, și că ele trebuie să se întâmple în spiritul legii, și nu altfel. 

Rep: Vreau să vă întreb și despre incidentul cu mașina, fiindcă am scris și despre asta. Există acolo, în clip, un martor, care se aude spunând că lucrurile nu stăteau cum spuneați dumneavoastră, că de fapt nu ați fi fost agresat. Asta mă face să mă simt confuză, personal, și cred că și pe alții îi confuzează, pentru că el a spus lucrul ăsta, dar poliția, totuși, a deschis dosar penal. Deci, mă puteți lămuri?! Ce se întâmplă?

EIC: Eu asta vreau să vă spun. Este un dosar penal deschis de poliție, există o expertiză medico-legală pe care o am și urmează să o depun la Parchet, dacă incidentul nu ar fi existat, cum susțin anumite persoane din anturajul celui care eu susțin că m-a agresat, atuncia insituțiile statului nu s-ar fi sesizat, cred că medicina legală și serviciul de ambulanță și unitatea primiri Urgențe nu ar fi pus un diagnostic  de vătămare corporală și accident nu mi-ar fi dat îngrijiri și certificat medico-legal. Le am, le pot și face dovada.

Domnul care m-a agresat este un domn care este un mai vechi susținător al domnului primar, adică mai vechi, mă refer că de mai mult timp susține ideile și acțiunile domnului primar, un individ care, am un proces cu acest domn pentru amenințări, unde poliția și procurorii l-au încadrat ca fiind inculpat, deci a depășit faza de suspect, cu amenințare în formă continuă, două acte materiale, în care îmi spunea, „data viitoare, dacă știam, o să mă bag cu mașina în tine,” în care îmi filmează permanent casa, în care mă intimidează, care face amenințări, care face intimidări, dar uite că a ajuns și la agresiune fizică.

Mai mult decât atât, nu vă spun faptul că am fost sfătuit, cred că s-a încercat un șantaj legată de activitatea mea, că aș face bine să mă opresc cu altfel de acțiuni, că dacă nu toată activitatea mea profesională va fi terfelită prin intermediul unor așa-ziși jurnaliști, presă aservită, spun eu, unui partid politic, deocamdată nu pot să spun al cui și despre cine este vorba, pentru că, in disperare, acești oameni au primit comandă să încerce să discrediteze acțiunile mele, încercând să le acorde o conotație politică, și să distragă atenția cetățenilor de la rolul și importanța pe care noi, cetățenii, le avem în a semnala neconformitățile din administrația publică. 

Rep: Cu ce ați supărat atât de tare?

EIC: Nu știu. I-am supărat foarte tare când le-am spus că nu este firesc să cumperi pagini de Facebook cu 30,000 de euro bucata, i-am supărat destul de tare când le-am spus că lucrările de la pista de atletism nu sunt în regulă și că nu se vor finaliza pentru că în fapt și acum după patru ani pista omologată nu există, lucrările sunt suspendate, i-am supărat foarte tare când le-am arătat că de fapt  din banii publici alocați de primar se înfruptă firmele soțiilor consilierilor domnului primar, i-am supărat foarte tare când am făcut o reclamație la ștrandul municipal din Deva, nemulțumit fiind de ceea ce am văzut acolo și, în urma reclamației mele, un control mixt format din inspectorii DSP și ai Protecției Consumatorului s-au deplasat fizic, au luat probe din ape și au constatat că nivelul de clor depășește cu până de la zece ori valoarea maximă admisă, pentru că foarte mulți părinți, ajungeau la spital cu copiii, acuzau stări de vomă, stări de leșin, dureri, scaune moi, și așa mai departe.

Se justifică, cumva, vă dați seama, dacă nivelul de clor este cu până la 10 ori mai mare, se întâmplă să înghițim și noi, oamenii adulți, o gură de apă când mergi la bazin, copiii nu mai spun, sunt bucuroși. Gândiți-vă ce înseamnă acea concentrație de clor, de până la zece ori mai mare, ingerată de un copil de șapte ani, de zece ani, de 15 ani.

Am spus și mă repet, domnul primar a spus că nu m-am gândit la 2000 de persoane care se bucurau, în medie, pe zi, în zilele de caniculă, de această activitate răcoroasă, de a merge la ștrand. I-am spus domnului primar că din punctul meu de vedere, dacă e să aleg intre sănătatea celor 2000 de persoane și funcția de primar, aleg sănătatea celor 2000 de persoane, fapt pentru care am și făcut o reclamație care s-a confirmat, în fapt, și activitatea în cadrul celor două bazine a fost suspendată. M-aș fi așteptat, într-o țară civilizată, sau din partea unui om responsabil, ca persoana în cauză.

Adică primarul, să conștientizeze că, de fapt, am avut dreptate, reacția dânsului o cunoașteți, a manifestat-o public, m-a găsit pe mine și m-a indicat în rândul multora dintre susținătorii dânsului ca fiind cel care am închis ștrandul. Sunt multe, multe, și vor mai fi, vă asigur că toate intimidările, toate amenințările, toate agresiunile care au loc la adresa mea îmi întăresc convingerile că sunt pe drumul cel bun, că acțiunile mele dau roade, mă bucur foarte mult de încurajările pe care le primesc de la cetățeni (sunt multe, zeci, sute) încerc să iau legătura cu fiecare, sa le răspund si sa le întăresc convingerea, și să îi determin să depășească temerile pe care le au, și să se manifeste, pentru că este firesc să ne manifestăm, pentru că suntem plătitori de impozite și taxe, și suntem decidenți, nu doar din patru în patru ani, când mergem la vot, putem să fim decidenți la nivele de zi, săptămână, lună și an.

Rep: Domnul Florescu (nr. cel împotriva căruia s-a deschis dosar penal) spunea că ați încercat să îi băgați bețe în roate în ceea ce privește activitatea sportivă

EIC: Imediat după alegeri, în anul 2020, primarul municipiului Deva inițiază o hotărâre a municipiului local princ care dorea aprobarea unui studiu de fezabilitate în care erau prinse lucrări de intervenție, de construcție, de reabilitare a unei clădiri care ținea de un liceu, liceul Moisil, daca nu mă inșel, din Deva, unde primarul spunea că este oportun și necesar ca sala respectivă să fie transformată într-o sală de sport.

Eu, pentru că vă spuneam, lucrez in domeniul fondurilor europene și a finanțării si planificării strategice,  am adus atenția consilierilor locali că nu se poate vota un astfel de proiect, adică nu putem vota un studiu  de fezabilitate, nu putem sa angajăm, oarecum ,niște fonduri publice pentru a interveni asupra clădirii, pentru ca, pe de o parte, clădirea se afla in patrimoniul ministerul Educației și pe de altă parte scopul și încadrarea acelei clădiri ca nivel de utilizare, de folosință era pentru activități de învățământ, ori ceea ce se propune erau activități sportive. Si atunci, in prima faza, mergi la minister, iți iei clădirea in proprietate, faci modificările de folosință a clădirii, după care poți să vii să propui angajare de fonduri. Eu nu am știut că de fapt această investiție era vizată tocmai pentru activitatea sportiva a unor ONG-uri, nici măcar de utilitate publică. Adică, primarul se angajează sa facă, din bani publici, o sală de sport, spuneau ei, pe care sa o folosească doar anumite ONG-uri, si acum, ca am zis „anumite,” dați-vă seama care erau acele ONG-uri pentru care se pregăteau investiția.

Deci, nu am încercat sub nici o formă să blochez, sunt conștient că este nevoie să avem mișcare, dar, pentru mine, rigurozitatea și respectarea legii este prioritară în orice intervenție. Fapt pentru care, în ședința următoare, consilierii au respins proiectul. S-a încercat, ulterior, un transfer de la Ministerul Educației către primărie, o schimbare a categoriei de folosință, din ceea ce am eu nici până astăzi nu s-a obținut acest lucru. Deci, încă o dată se pare că intervenția mea a fost corectă, cinstită, și că nu s-ar fi putu realiza acea investiție, în condițiile în care primarul voia să o  realizeze. Și cred că da, și asta ar fi putut deranja, fiindcă spun unii că în acest mod s-ar fi încercat oarecum plata unor servicii din timpul campaniei electorale. Nu am dovezi, vorbesc și eu din gura lumii, cum s-ar spune.

Rep: Domnul Florescu susține că ați fost amici, și că l-ați rugat să vă ajute în  campanie, împotriva primarului, și că nu a vrut, și că de asta aveți ceva cu dânsul, DUMNEAVOASTRĂ! 

EIC Nu, este doar opinia personală a domnului. Eu, vă dați seama, când am candidat, în 2020 pentru funcția de primar a municipiului Deva, e firesc să cer încrederea, susținerea a cât mai multor dintre deveni, adică a tuturor. Asta nu înseamnă că dacă eu vă cer dumneavoastră să vă alăturați proiectului meu politic, să mă susțineți, nu înseamnă că. Dacă eu vă chem să mă susțineți pe mine, nu înseamnă că sunt împotriva celorlalți 12. 

Rep: L-ați chemat pe Florescu în campanie? I-ați cerut sprijinul? 

EIC Am cerut la foarte mulți oameni. La toți. 

Rep: Și lui? 

EIC Da, sigur că da. Eu încerc să vă explic, populația Devei număra la momentul respectiv aproximativ, în listele electorale, 58500 de locuitori. I-am chemat pe toți să mă ajute. Unii dintre ei or venit, alții n-or venit.

Rep: Ați vorbit cu el personal? 

EIC Doamnă, am vorbit cu foarte multe persoane, că dați seama, eram în fiecare zi pe teren, și în campanie, și în precampanie, și am vorbit cu foarte multe persoane pe care le-am rugat, și le-am cerut să se alăture proiectului meu politic, și să mă și voteze. Este firesc să ai o astfel de atitudine când vrei să pui în practică niște politici publice pe care le gândești, pe care ți le asumi, și cu care ieși în fața electoratului. Da, deci am vorbit cu foarte multe persoane. 

Rep: Vă întreb, fiindcă mi s-au furnizat niște fotografii în care apăreți cu dânsul. Una dintre ele fiind o captură de ecran în care aveți o conversație cu el, sau pe Whatsapp, sau pe messenger, nu știu, dar apăreți amândoi în imagine, și de asta vă întreb, fiindcă mi s-au pus la dispoziție fotografiile respective ca să ilustreze o relație de prietenie între dumneavoastră și Florescu, de fapt? 

EIC: Eu îl cunosc pe domnul Florescu din anii 2010, dacă nu mă înșel – nu, mai demult, 2008. E posibil ca din 2008 până în prezent să fi apărut în poze cu el. E n-am nici o poză cu domnia sa, poate că el are poze cu mine. Am și eu poze cu oamenii care contează în viața mea, dar cu el n-am. Adică, n-am nici o poză, n-am avut în telefon, nu știu ce poze are dânsul cu mine, sau așa mai departe sau ce poze mi-o fi făcut, unde sunt…

Rep: Dar, ați avut conversații cu el, pe telefon, pe messenger și așa mai departe? Deci, totuși ați avut un fel de relație de amiciție..? 

EIC: Dar și cu dumneavoastră, până să avem acest interviu,  am avut o conversație pe meesenger, corect?

Rep: Corect.

EIC: Acum vorbesc cu dumneavoastră la telefon, corect?

Rep: Da

EIC: Dacă, după ce închidem convorbirea telefonică, facem și două poze, că ne-am văzut și la o cafea, să zic, și dacă a doua zi veniți să îmi dați una cu mașina, că v-apucă nu știu ce, care e legătura, că nu înțeleg?!

Rep: Încerc, din cauza incidentului și acuzelor, să stabilesc exact relația de apropiere dintre dumneavoastră și cel care are deschis dosar penal în acest caz

EIC N-am avut nici o apropiere, îl cunosc l-am cunoscut, i-am cunoscut soția, soția lui lucra la o cafenea unde eu serveam cafeaua periodic, dânsul venea pe acolo, la soție la serviciu, m-am înțeles și cu el, îi strângeam mâna, salut, ce faci, m-a rugat mai demult, prin 2012 să îl ajut cu o finanțare pentru niște activități sportive, i-am și dat niște bani, nu mai știu exact ce și cum, nu vreau s- o spun acum ca reproș, pentru că am făcut-o atuncea, fiindcă dacă eu fac un lucru v-am spus, sunt omul care sunt asumat, și am crezut că banii respectivi sunt chiar necesari unor copii care practică sportul și care vor să organizeze o competiție, să vadă care e mai bun dintre ei. Da, sunt niște tineri.

Eu nu cunosc dacă pozele pe care vi le-a arătat sunt și veridice, care este veridicitatea lor, fiindcă acest individ, de multe ori a recurs inclusiv la trunchierea unor poze, fotoșopate, de a mă expune în diverse situații, hilare, le-a găsit el, sau calomniatoare, defăimătoare. Așadar, nu știu dacă acea imagine este ceva care să fie adevărat. Da, am vorbit, dar nu știu exact ce am vorbit, când, cum.

Da, eu sunt un om asumat, am purtat conversații, de când ne-am cunoscut, din anii trecuți, din 2008, și până în prezent, și pe Whatsapp, și pe Facebook, și electronic, da. 

Rep: deci, nu ați fost amici, cum se spune, ci doar cunoștințe?

EIC: Ca să înțelegeți: nu l-am sunat în viața mea să îl invit la o cafea, la un suc. Suntem cunoștințe. Nu am făcut concedii împreună etc. Doar dacă ne întâlneam, întâmplător dădeam bună ziua, salut, ce faci. Nu l-am invitat și nu am dat curs vreunei invitații.

Rep: Cine credeți că este în spatele acuzațiilor care vi se aduc?

EIC: Încă o dată vă spun, este o judecată de valoare, ca să mă exprim cât mai corect. Eu cred că în tot ceea ce se întâmplă se află primarul municipiului Deva, Florin Oancea, pot să spun cu subiect, nume, prenume, pentru că, în anul 2021, mi-a revenit o captură de ecran care ar reprezenta o conversație între primarul municipiului Deva și un apropiat al dânsului în care cel dintâi, adică primarul municipiului Deva, îi spunea în felul următor.

Deci, 27 martie 2021, primarul municipiului Deva, către o persoană, ar fi spus în felul următor – Bagă-i de contracte cu primari PSD de pe ISO, credință, în campanie mergea pe la toate bisericile și a mers cu nevasta în cluburi obscure, La Arad. Gurile rele spun că ar fi un club de svingeri. Înțeleg că este ceva, o orientare sexuală. Dar, încheierea este în felul următor: „Dă-o așa, cu mantă, să nu te poată acuza.”Adică, oarecum îndeamnă la o calomniere a mea, la o defăimare, dar o face vigilent, spunându-i acestuia din urmă care trebuie să facă aceste lucruri, să fie oarecum rezervat, pentru că nu are probe în ceea ce declară, și pentru a nu putea înainte in instanță împotriva lui, s-o „dea cu mantă,” ca să nu îi pot acuza. Deci, pe de o parte acest club de swingers înțeleg că ar fi niște persoane care au anumite convingeri sexuale, nu știu la ce se referă, cred că domnul primar ar trebui să clarifice dacă lucrurile sunt așa sau nu, și ce înseamnă aceste cluburi de swingers. 

Eu vă spun doar că îmi fundamentez gândurile și sunt mai mult decât convins că tot ceea ce mi se întâmplă, amenințări, intimidări sunt generate de această persoană pentru că am niște dovezi, niște probe în care, pe de o parte, se încearcă o discreditare a mea pornind de la convingeri religioase, spune că mă duceam la biserică, care, iarăși, sunt niște valori pe care ori le avem ori nu le avem, și nu ar trebui să intereseze pe nimeni, după aceea ni se  indică că aș frecventa anumite rituri, ritualuri sexuale, orgii, nu știu, așa mai departe, adică este vorba de viața de familie, care, din punctul meu de vedere nu are ce căuta în politică, adică fiecare om trebuie să respecte comunitatea LGBTQ, adică de foarte mult timp oamenii au evoluat s-au emancipat, și nu știu dacă știe domnul primar, sau mulți dintre oameni, să știți că sloganul Uniunii Europene este „Unitate din Diversitate ”. Adică, trebuie să învățăm să ne tolerăm unii pe alții. În democrație, înseamnă că suntem liberi să ne manifestăm după cum dorim, dar în așa fel încât ca prin ceea ce facem noi să nu producem discomfort celor din jurul nostru.  Și, atuncea, atacurile la persoană, atacurile la familie, atacurile la credință, că sunt niște valori, adică eu sunt un om care am printre valori credința, familia, onestitatea, inclusiv la onestitate persoana ar indemna persoana respectiva sa-mi denigreze activitatea profesională, indicând oarecum contracte cu primari de la un anumit partid politic, PSD, rivalul partidului din care domnul primar face part.

Dar ce vreau să vă spun este că așa este viața, dar întotdeauna, dar întotdeauna și întotdeauna binele răzbește. Să nu aveți teamă că vreodată răul va putea să învingă, niciodată. Întâmplarea face că anul trecut, primăria municipiului Deva, condusă de Nicolae Florin Oancea, a fost nevoită să îmi atribuie un contract de servicii, uneia dintre firmele pe care le dețin, și uite cum primarul PNL, cel pe care îl critic, al cărui activitate o arăt ca fiind cea mai slabă din ultimii 30 de ani, din punctul meu de vedere, apelează să lucreze cu firmele unor profesioniști. Adică, pe de o parte îi spune „bagă-i de contracte PSD cu ISO,” dar tu ești ăla care vi să semnezi contract cu firma mea ca să îți fac ISO la primărie. Ați văzut, Karma cum lucrează?! Credința, Dumnezeu?! În urma lucrărilor pe care le-am făcut la primărie, ni s-a făcut recepția, ni s-au recepționat la nivel calitativ și cantitativ scontat prin caietul de sarcini, mi s-au plătit și mai facturile, și mai mult decât atât, ce credeți, mi-a dat și recomandare pentru profesionalism, pentru lucrări excelente, și mă recomandă ca fiind un furnizor care alte primării și consilii județene să îl ia în considerare când vor să aleagă pentru efectuarea unor servicii similare. Este semnată de către primar.

Emanuel Ioan Clej ne-a pus la dispoziție această captură de ecran, și ne-a dat permisiunea să o folosim cum credem de cuviință. Credem că publicul, devean sau nu, are dreptul să își formeze singuri părerea cu privire la comportamentul oamenilor politici în care își pun încrederea. De aceea, am ales să vă prezentăm conținutul său, mai jos.

FOTOGRAFIA DE PROFIL CORESPUNDE CU CEA DE PE PROFILUL DE WHATSAPP AL PRIMARULUI OANCEA. EA ESTE DATATĂ 27 MARTIE 2021. TEXTUL ESTE URMĂTORUL:

„Baga-i* 14:02

DE contracte cu primari PSD pe ISO 14:03

De credință 14:03

In campanie mergea pe la toate bisericile 14:03

Se mers cu nevasta in cluburi obscure 14:04

La Arad 14:04

Gurile rele spun ca ar fi un club de swingeri 14:05

Da-o asa, cu manta sa nu te piata acuza (…) 14:05

poata* 14:05

VIAAnda MILITARU
SURSĂZiarul de Investigații
Articolul precedent„Tot ce au în minte PSD și PNL este să-și hrănească în continuare clientela de partid”, avertizează Drulă
Articolul următorMinistrul Digitalizării anunță pe… Linkedin schimbarea „la față” a administrației publice