Sursa: Facebook

Bogdan Ivan, cel care în prezent conduce Ministerul Cercetării, Inovării și Digitalizării, este o prezență activă pe rețelele de socializare, chiar și pe cele peste care s-a „așternut praful”.

Dincolo de Facebook, Instagram sau TikTok, rețele utilizate intens de internauți, ministrul Ivan a ales să comunice inclusiv pe Linkedin ultimele noutăți în materie de digitalizare.

Că are sau nu reach rămâne de văzut, cert este că în postarea de pe Linkedin, Bogdan Ivan anunță că vor fi făcute investiții majore în ceea ce privește sectorul de administrație publică, prin care se urmărește debirocratizarea și simplificarea „relației cetățeanului cu statul”.

În total, suma avansată s-ar ridica la 524 milioane euro – după cum se explică și pe Facebook, bani alocați pentru transformarea digitală a administrației publice:

Peste 3 milioane de români vor avea acces la servicii publice electronice. Cel puțin 30 de instituții ale statului vor adopta tehnologii avansate și vor putea comunica sigur date între ele. Practic, administrația publică trece printr-un proces amplu de digitalizare cu scopul final de a pune cetățeanul la un click distanță de serviciile administrative. Acest proces se va face prin investiții majore:

Digitalizarea serviciilor publice destinate cetățenilor și/ sau firmelor – 334 milioane euro

Creșterea nivelului de interoperabilitate al sistemelor informatice din administrația publică – 33 milioane euro

Dezvoltarea de platforme informatice alimentate cu datele generate de administrația publică – 26 milioane euro

Dezvoltarea de produse și procese digitale pentru administrația publică folosind tehnologii avansate – 60 milioane euro

Tehnologii avansate de Securitate cibernetică – 60 milioane euro

Împreună cu Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene și Autoritatea pentru Digitalizarea României am lansat un apel prin care punem în consultare publică Ghidurile solicitanților. Vă invit să intrați pe link-ul”, a scris Ivan pe Linkedin, potrivit Știri pe Surse.

Articolul precedentEXCLUSIV: Primarul PNL al Municipiului Deva, Florin Oancea, „comenzi” asupra adversarilor politici? Captura de ecran buclucașă: „Baga-i… DE contracte cu primari PSD pe ISO (…) Se mers cu nevasta in cluburi obscure (…) Da-o asa, cu manta sa nu te piata acuza (…)”
Articolul următorCuplul Iohannis, vacanță pe munte