Viorel Hrebenciuc, trei ani de închisoare cu executare. Sentința e definitivă

Fostul lider PSD va fi încarcerat imediat ce formalitățile necesare vor fi disponibile

Viorel Hrebenciuc a fost condamnat, în cursul zilei de astăzi, la trei ani de închisoare cu executare. Fostul lider PSD urmează să fie dus la penitenciar imediat ce se încheie întocmirea formalităților necesare.

Viorel Hrebenciuc va face închisoare pentru fapte de mare corupție

În urma apelului, Viorel Hrebenciuc s-a ales cu o pedeapsă mai mare decât se aștepta, și anume cu trei ani de închisoare cu executare, în contextul dosarului în care atât el, cât și Laura Georgescu, au fost condamnați inițial.

Citește și: AUR a făcut iar scandal în Parlament. Roman a suspendat temporar ședința

Curtea de Apel București amâna, în data de 20 august, pentru a treia oară pronunțarea sentinței, aceasta fiind dată în cursul zilei de astăzi.

Condamnarea inițială a fostului politician Viorel Hrebenciuc venea în 2019, pentru dosarul Giga TV. În cadrul aceluiași dosar, fosta șefă CNA (Laura Georgescu) primea 4 ani și 4 luni de închisoare cu executare.

Citește și: Nelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare cu executare, pedeapsă aproape dublă față de prima decizie a instanței

În fișa dosarului se arară: „Procurorii DNA de la Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus, în iulie 2015, trimiterea în judecată a mai multor persoane, toate implicate în fapte de corupție.

Astfel au fost judecați GEORGESCU LAURA – CORINA, președinta Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A), pentru abuz în serviciu, (2 infracțiuni, din care una în formă continuată – 25 acte materiale), instigarea la fals în înscrisuri sub semnătură privată, în formă continuată (25 acte materiale),

HREBENCIUC VIOREL, la data faptei deputat, membru în Comitetul Executiv Național al unui partid (organ de conducere și de decizie al partidului), pentru folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid,

ȘTEFAN GHEORGHE, la data faptei primar al municipiului Piatra Neamț, persoană ce controlează postul de televiziune GIGA TV, pentru instigare la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid, și

IORGA NARCISA – CLEMENTINA, membru al Consiliului Național al Audiovizualului (C.N.A.), la data faptei, pentru instigare la infracțiunea de folosire a influenței ori autorității în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, de către o persoană ce deține o funcție de conducere într-un partid”.

Articolul precedentTrafic de influență la Înmatricularea Vehiculelor Argeș
Articolul următorGabriel Bota: „Mi-am propus să nu mai vorbesc nimic negativ. Cartea ne transformă!”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.