Nelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare cu executare, pedeapsă aproape dublă față de prima decizie a instanței

Omul de afaceri a fost condamnat inițial în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad la o pedeapsă mai mică. Apelul i-a purtat ghinion, întrucât acum a primit o pedeapsă aproape dublă

Nelu Iordache / Foto: preluare Adevărul

Omul de afaceri Nelu Iordache a fost condamnat definitiv, în cursul zilei de astăzi, la 11 ani și 9 luni de închisoare cu executare în dosarul autostrăzii Nădlac – Arad. Cu toate că, într-o primă instanță, Tribunalul București l-a condamnat pe acesta la 6 ani și 3 luni de închisoare în contul mai multor infracțiuni comise, apelul i-a purtat ghinion lui Nelu Iordache, magistrații Curții de Apel București aproape dublându-i sentința.

Nelu Iordache va ajunge după gratii pentru fraude cu fonduri europene, printre altele

Nelu Iordache a intrat în vizorul Direcției Naționale Anticorupție în primavara anului 2013, în urma unei anchete care nu a durat mai mult de jumătate de an. La momentul respectiv, fiind administratorul societății SC ROMSTRADE SRL, acesta ar fi schimbat destinația sumei de 31.519.960 lei, aceasta fiind parte din avansul încasat de la CNADNR SA în contul proiectării și execuției lucrărilor la primul tronson din autostrada Nădlac – Arad – 22,3 km, cu aproximație.

Consecința schimbării destinației fondurilor din avansul încasat pentru realizarea autostrăzii Nădlac – Arad a fost blocarea proiectului, dar și suspendarea plăților din partea Comisiei Europeană, a acuzat, la momentul respectiv, DNA – potrivit G4Media.ro.

Timp de 91 de termene desfășurate în patru ani, Iordache s-a ales cu 6 ani și 3 luni de închisoare, sentință pe care a contestat-o ulterior, fără prea mare succes, însă – ba chiar dimpotrivă!

Citește și: Record la clientelism. Membrii CA-urilor de la societățile Primăriei Galați încasează anual indemnizații între 41.000 și 58.000 de euro

Articolul precedentPete Buttigieg, primul ministru declarat gay al SUA, a devenit tată
Articolul următorTudose acuză USR PLUS de ipocrizie: „La mine, la Brăila, este prefect USR. Au ieșit de la guvernare?”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.