Pete Buttigieg, primul ministru declarat gay al SUA, a devenit tată

Anunțul a fost făcut pe Twitter unde ministrul și soțul său au publicat o fotografie ce înfățișează noua familie

Pete Buttigieg este primul politician declarat gay din Statele Unite ale Americii, totodată primul membru al comunității LGBTQ+ care ajunge să ocupe o funcție publică în guvernul american. Acesta a anunțat pe Twitter că el și soțul său, Chasten Glezman Buttigieg au devenit părinții unor gemeni, de curând. Fotografia celor patru a făcut, deja, înconjurul lumii.

Pete Buttigieg, extrem de fericit alături de soț și de cei doi copii

„Suntem încântaţi să îi primim pe Penelope Rose şi Joseph August Buttigieg în familia noastră”, a scris Pete Buttigieg, pe Twitter, alăturat fotografiei.

Citește și: Marș pe străzile din Elveția pentru legalizarea căsătoriei între persoanele de același sex

„Eu şi Chasten suntem mai mult decât recunoscători pentru toate urările primite după ce am anunţat că am devenit părinţi”, a mai scris ministrul Trasporturilor din Statele Unite ale Americii. Mesajul său a primit sute de mii de aprecieri pe rețeaua de socializare.

Politicianul a devenit cunoscut în toată lumea în momentul în care a fost ales ministrul Transporturilor. Acest lucru a fost posibil odată cu schimbarea administrației centrale din SUA, atât președintele Joe Biden, cât și vicepreședintele Kamala Harris fiind aprigi susținători ai comunității LGBTQ+.

Cu toate că Pete Buttigieg este primul politician declarat gay din SUA, el nu este primul din lume. O listă a personalităților politice gay poate fi găsită aici.

Articolul precedentMinistrul demisionar Năsui are „soluția liberală” pentru creștea salariilor: reducerea impozitării muncii
Articolul următorNelu Iordache a fost condamnat definitiv la 11 ani și 9 luni de închisoare cu executare, pedeapsă aproape dublă față de prima decizie a instanței
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.