Stelian Ion: „O parte din „echipa câștigătoare” își dorește o colaborare mai strânsă cu PSD, chiar dacă nu pe față”

Fostul ministru USR PLUS al Justiției crede că există o înțelegere ascunsă între PNL (aripa Florin Cîțu) și PSD

Stelian Ion (foto Observator)

Ministrul demis al Justiției, Stelian Ion, lansează un nou atac la adresa celui care l-a demis, în persoana premierului Florin Cîțu. În opinia lui Ion, între PNL (aripa Cîțu) și PSD ar exista o oareșce colaborare tacită. „PNL lucrează cu PSD pentru a trimite CCR puncte de vedere favorabile lui Florin Cîțu în cazul sesizării privind un presupus conflict juridic între Guvern și Parlament”, este de părere Stelian Ion.

Stelian Ion: „Oamenii lui Cîțu transmit mesaje despre renegocirea ministerelor în cazul în care s-ar menține coaliția PNL-USR PLUS – UDMR, conștienți că acest lucru nu este posibil”

Mai mult, acesta a amintit, de asemenea, că Florin Cîțu i-a eliminat din Guvern și din administrație pe toți reprezentanții USR PLUS, sugerând că acțiunea ar fi fost una premeditată. „Toate acestea arată intenția reală a lui Florin Cîțu, aceea de a ne scoate în afara coaliției, de a închide negocierile și a căuta susținere în altă parte”, a mai spus Stelian Ion.

Citește și: AUR a făcut iar scandal în Parlament. Roman a suspendat temporar ședința

Stelian Ion se declară aproape sigur că o parte din „echipa câștigătoare” ar vrea o colaborare „mai strânsă cu PSD, chiar dacă nu pe față. Mulți se înțeleg mai bine cu PSD, pentru că au o istorie comună, au avut un proiect politic comun – USL-, pe care și-l doresc reînviat”, a mai spus acesta, adăugând că „Premierul Cîțu a ales să arunce în aer coaliția, ceea ce este și o lipsă de respect față de votul românilor, care, în decembrie 2020, nu au dat un mandat exclusiv PNL să conducă. Așa cum au arătat voturile, această coaliție de dreapta era singura în măsură să conducă”.

Citește și: Viorel Hrebenciuc, trei ani de închisoare cu executare. Sentința e definitivă

Articolul precedentGabriel Bota: „Mi-am propus să nu mai vorbesc nimic negativ. Cartea ne transformă!”
Articolul următorAvocatul Poporului respinge cererea de constestare la CCR a PNDL 3
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.