Ministrul pentru Afaceri, Kwasi Kwarteng a precizat că guvernul britanic caută soluții pentru a sprijini industriile mari consumatoare de energie care sunt afectate de creșterea prețurilor gazelor naturale, scrie Reuters. Mai mult, producătorii de hârtie, sticlă, ceramică și oțel susțin că vor fi obligați să oprească producția.

Guvernul britanic caută soluții în legătură cu prețurile energiei, dar situația e critică, a mai declarat Kwarteng.

„Avem preţuri foarte, foarte mari la gaze, preţuri foarte mari la electricitate, avem deja sprijin pentru industrii şi căutăm modalităţi prin care putem ajuta industria”, a precizat ministrul pentru Afaceri într-un interviu pentru Sky News, relatează sursa citată.

Industriile mari din Marea Britanie riscă să se închidă

Spuse Phillipson, parlamentar laburist, a precizat că e nevoie de un răspuns urgent din partea autorităților pentru prevenirea unui dezastru prin închiderea marilor industrii. Kwarteng a mai declarat că, în momentul de față, nu există un plafon al prețului energiei pentru utilizatorii industriali.

Mare Britanie se confruntă și cu numeroase crize alimentare, sute de magazine având rafturile goale. De asemenea, prețul gazelor a crescut în 2021 cu 400% în toată Europa din cauza cererii puternice din Asia și a stocurilor mici. Pe lângă problemele legată de industrie și criza alimentară, Marea Britanie întâmpină probleme și cu combustibilul și a forței de muncă.

Premierul Boris Johnson a promis o schimbare, dar acest lucru va fi de durată și dificil. De asemenea, premierul a precizat că ieșirea din Uniunea Europeană va duce țara către un viitor mai bun, dar procesul va fi unul lung și dificil. Brexitul e vinovat pentru o altă problemă cu care se confruntă Marea Britanie: criza șoferilor de camion. Conform Financial Times, deficitul de șoferi este de aproape 100.000 de persoane. De altfel, majoritatea cafenelelor și restaurantelor din Marea Britanie au dificultăți privind forța de muncă. Această criză în care este prinsă UK a fost generată, pe de-o parte, de Brexit și de pandemia de coronavirus.

Marea Britanie este prima țară care a părăsit Uniunea Europeană, după 47 de ani de când a fost stat membru al UE.

Marea Britanie se confruntă cu o criză de lucrători din cauza ieșirii din Uniunea Europeană

Articolul precedentLiviu Pop se întoarce la Liviu Dragnea. Ex-ministrul Educației s-a înscris în APP și anunță deja primul demers
Articolul următorMinistrul demis al Finanțelor îl trimite pe Cioloș să facă alianță cu „prietenii lui” de moțiune
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.