Ministrul demis al Finanțelor îl trimite pe Cioloș să facă alianță cu „prietenii lui” de moțiune

Cu alte cuvinte, PNL - aripa Cîțu nu are intenția de a-l vota pe Cioloș, în Parlament, cu toate că acesta a reprezentat opțiunea președintelui Klaus Iohannis

Dan Vîlceanu (captură video)

Ministrul demis al Finanțelor, Dan Vîlceanu, trage un semnal de alarmă pentru proaspătul premier propus de președintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloș. Acesta îl îndeamnă pe liderul USR să facă alianță cu cei care care au pus umărul la moțiunea de cenzură împotriva fostului premier, Florin Cîțu. De menționat că Dan Vîlceanu este unul dintre cei mai aprigi susținători ai lui Cîțu. „Cred că în momentul ăsta trebuie să ne concentrăm pe ce se întâmplă acum. Avem un premier desemnat care conform Constituției are 10 zile pentru a forma o majoritate pe care deja a testat-o cu ocazia moțiunii de cenzură și să vină cu un cabinet și un program de guvernare în parlament. Din punctul mei de vedere există o majoritate testată. O majoritate care a votat o moțiune de cenzură și a dărâmat un guvern”, a declarat Dan Vîlceanu, aseară.

Vîlceanu a precizat, deopotrivă, că o parte a majorității ar fi primit mandatul de premier desemnat. „În următoarele zile va discuta cu cei care a format această majoritate și vor spune tuturor românilor care este varianta pe care a găsit-o pentru a ieși din această criză”, a mai spus acesta.

Ministrul interimar al Finanțelor a punctat, de asemenea, că nu poți trece un Guvern în Parlament dacă nu există majoritate, iar USR, PSD și AUR ar fi dovedit că au majoritate și fără PNL. „O majoritate testată a primit un mandat de premier desemnat. Noi am spus că domnul Cioloș trebuie să discute cu cei cu care au format o majoritate și dacă nu face majoritate stăm și noi de vorbă cu dânsul. Eu cred că nu se va pune problema, sigur că vom discuta și noi cu dânsul. Eu nu cred că domnul Cioloș va fi atât de iresponsabil încât să vină să se propună premier și să știe că nu are majoritate când face asta”, a mai spus Dan Vîlceanu.

Citește și: Emanuel Ungureanu crede în refacerea coaliției de guvernare cu Dacian Cioloș premier

Articolul precedentIndustriile mari din Marea Britanie sunt afectate de creșterea prețurilor gazelor naturale
Articolul următorRedeschiderea spitalului modular ATI de la Lețcani se amână
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.