Sursa foto: Digi24

Vasile Cepoi, directorul Direcției de Sănătăte Publică ( DSP) Iași, a explicat că deschiderea spitalului modular de la Lețcani se amână din cauza lipsei unui stocator de oxigen. De asemenea, directorul DSP Iași a mai precizat că o soluție cu tuburi nu se ia în calcul pentru că nu sunt suficiente tuburi pentru consumul mare de oxigen din spitalele din țară care tratează pacienții infectați cu COVID-19.

„În funcție de viteză cu care firma va instala stocatorul vom avea și o altă alternativă pentru terapie cu oxigen și se vor putea internă primii pacienți”, a precizat Cepoi, relatează Digi24.

Spitalul modular din Lețcani va avea o conducere militară

Vasile Cepoi a mai declarat că la unitatea de primiri urgențe toate locurile cu oxigen au fost ocupate. De asemenea, unitatea spitalicească urmează să aibă coducere militară, conform anunțului făcut de Raed Arafat, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență. Autoritățile au anunțat deschiderea spitalului încă din weekendul trecut.

Spitalul Mobil din Lețcani este cel mai mare spital mobil din țară, iar containerele au fost achiziționate de Consiliul Județean Iași și Consiliul Județean Neamț pentru suma de 13 milioane de euro. Spitalul este format din 100 de containere, iar înaintea investițiilor, unitatea avea o capacitate de 256 de paturi, 103 fiind pentru ATI și trei pentru blocul operator.

Investiții de 13 milioane de euro

Pe perioada pandemiei de COVID-19, spitalul de la Lețcani a fost predat spre folosință Spitalului de Boli Infecțioase „Sf. Parascheva”. De la mijlocul lunii octombrie a devenit operațional până în luna ianuarie 2021. Chiar dacă autoritățile au anunțat că va fi închis câteva zile pentru dezinfectare și lucrări de mentenanță, spitalul nu a mai fost redeschis.

Șeful Direcției de Sănătate Publică ( DSP) Iași, Vasile Cepoi, cu câteva zile în urmă a declarat că va fi nevoie de instruirea personalului care vine din mai multe unități medicale.

„Este nevoie şi de omogenizarea activităţii lor, pentru a nu apărea erori, însuşirea procedurilor de lucru trebuie făcută de toată lumea. Mâine începe instruirea, se finalizează aspectele organizatorice, luni vine şi stocatorul de oxigen care va fi montat până marţi. Vom avea şi necesarul de oxigen pentru a putea funcţiona în condiţii de siguranţă”, a declarat dr. Vasile Cepoi, informează hotnews.ro.

Spitalul din Lețcani, investiție mare, eficiență zero. Alexe l-ar redeschide, dar în containere plouă și e frig

Articolul precedentMinistrul demis al Finanțelor îl trimite pe Cioloș să facă alianță cu „prietenii lui” de moțiune
Articolul următorRăzvan Cherecheș: „În al 12-lea ceas, ar trebui insistat cu vaccinarea şi impuse restricţii masive de mişcare la nivel naţional”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.