Răzvan Cherecheș: „În al 12-lea ceas, ar trebui insistat cu vaccinarea şi impuse restricţii masive de mişcare la nivel naţional”

„Toată Poliţia trebuie mobilizată, să verifice şi să legitimeze certificatul verde”, este de părere specialistul în sănătate publică

Foto: G4Media.ro

Specialistul în sănătate publică, Răzvan Cherecheș a lansat un îndemn destinat populației de a se vaccina măcar acum, în al 12-lea ceas. Acesta este de părere că acum este momentul în care ar trebui să se insiste pe o campanie de vaccinare care chiar să funcționeze, însă și pe restricții mai dure pentru populația nevaccinată.

Răzvan Cherecheș are soluția: „Toată Poliţia trebuie mobilizată, să verifice şi să legitimeze certificatul verde. În rest, absolut tot să fie resticţionat la minim, pentru că problemele pe care le avem acum sunt datorate unei transmisii comunitare masive”

Acesta i-a îndemnat pe oameni să nu mai amâne vaccinarea, să poarte mască în permanență și să păstreze distanța de siguranță față de ceilalți cetățeni. „Cam asta e tot ce se poate face, din perspectiva noastră, a cetăţenilor”, a subliniat Răzvan Cherecheș.

Ba mai mult, acesta crede că o parte din vină pentru reticența românilor la vaccin ar fi frica de ace, o frică neglijată de autorități. „În celelalte ţări, frica de ace, care e o frică prevalentă, a fost abordată şi au fost oferite metode extrem de simple de rezolvare, adică poţi să porţi căşti şi să asculţi o melodie care îţi face plăcere, să te uiţi în altă parte în acel moment, inclusiv meditaţia. Sunt metode care te ajută să treci peste frica de ace”, a mai spus acesta, amintind că întreaba campanie de vaccinare din România și-a bazat vizualul pe seringi.

Citește și: Ministrul demis al Finanțelor îl trimite pe Cioloș să facă alianță cu „prietenii lui” de moțiune

Articolul precedentRedeschiderea spitalului modular ATI de la Lețcani se amână
Articolul următorCioloș trage speranță că va putea reface coaliția de guvernare în jurul său
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.