Cioloș trage speranță că va putea reface coaliția de guvernare în jurul său

Liderul USR cere ajutorul PNL și UDMR, refuzând vehement o alianță cu PSD și AUR, partide cu care acesta nu consideră că ar avea prea multe în comun

Foto: Facebook

Într-o primă declarație de presă de când a fost propus și acceptat pentru a ocupa fucția de premier, Dacia Cioloș a declarat că are intenția de a apela la partenerii de coaliție de la PNL, UDMR și minoritățile naționale pentru a se putea ajunge la un consens, astfel încât guvernarea să continue în aceeași formulă.

Dacian Cioloș se arată optimist: „Nu cred că aceste partide vor refuza discuțiile, pentru că astfel vom prelungi criza”

El a amintit că partidele parte din coaliția de guvernare ar fi clamat mereu responsabilitatea și crede că acestea vor da dovadă de maturitate și responsabilitate. „USR nu se teme să-și asume guvernarea, chiar dacă situația sanitară este gravă și ne așteaptă o iarnă foarte grea. Noi oferim responsabilitate, dar solicităm și din partea colegilor de coaliție. Așteptăm un gest de reciprocitate din partea colegilor de coaliție PNL, UDMR și minoritățile naționale”, a maiu spus Dacian Cioloș, astăzi.

„Știu că de multe ori în politică astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste sau capcane. Noi ne-am asumat direct această responsabilitate, dincolo de jocurile de partide. E momentul adevărului: am ajuns într-o situație de criză”, a punctat liderul USR.

Acesta a dat asigurări că USR are intenția de a-și asuma formarea Guvernului. „Dincolo de candidatul desemnat, avem și idei despre cum putem ieși din criză”, a mai spus Dacian Cioloș.

Cu toate că PNL nu se arată, în acest moment, dispus să reia „relațiile de prietenie” cu USR, Dacian Cioloș pare convins că o discuție atât cu liberalii, cât și cu cei de la UDMR, ar putea să îmbunătățească starea de fapt a coaliției care, la drept vorbind, se află acum în „coadă de pește”.

Cât despre o posibilă alianță cu PSD și/sau AUR, liderul USR nici nu vrea să audă.

Citește și: Ministrul demis al Finanțelor îl trimite pe Cioloș să facă alianță cu „prietenii lui” de moțiune

Articolul precedentRăzvan Cherecheș: „În al 12-lea ceas, ar trebui insistat cu vaccinarea şi impuse restricţii masive de mişcare la nivel naţional”
Articolul următorCiolacu: „Sărăcie, Frig și Foame – acesta este adevăratul program de guvernare”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.