Marcel Ciolacu

Liderul Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, într-o postare pe pagina sa de Facebook susține că programul de guvernare al oricărui premier propus de Iohannis se rezumă la „sărăcie, frig și foame”. De asemenea, Ciolacu a mai precizat că PSD urmează să construiască o majoritate parlamentară.

Totodată, șeful PSD a mai precizat că „Dreapta şi-a epuizat orice resursă de credibilitate şi competenţă”, iar țara se confruntă cu o scumpire fără precedent a gazului pentru această iarnă și creșterea prețului la alimente cu 40 %.

„Sărăcie, Frig şi Foame – acesta este adevăratul program de guvernare al oricărui premier pus de Iohannis, indiferent că-l cheamă Cioloş sau Cîţu! (…) Românii tremură de frig în case, bolnavii tremură de spaimă în spitale, copiii trec săptămânal cu sutele de mii către o şcoală online formală şi fără resurse reale de funcţionare”, a scris Ciolacu, marţi, într-o postare pe Facebook.

PSD nu-l susține pe Cioloș pentru funcția de prim-ministru

Totodată, social-democrații au de gând să construiască o majoritate parlamentară în Parlament cu scopul de a trece plafonarea prețurilor la energie și gaze. Mai mult, Ciolacu a explicat că nu va susține pe Cioloș pentru funcția de premier, adevărata prioritate a PSD fiind „binele populației”. „Este răspunsul nostru concret la iresponsabilitatea lor fără margini”, mai scrie Ciolacu pe pagina sa de Facebook.

Imediat după desemnarea lui Dacian Cioloș, social-democrații au declarat, tranșant, că nu îl vor vota pe liderul USR. Mai mult, AUR a susținut același lucru. Cu toate acestea, Dacian Cioloș a precizat că urmează mai multe negocieri cu privire la refacerea coaliției PNL-USR-UDMR.

UDMR susține că nu e de acord cu un guvern condus de Cioloș, după ce USR a format o coaliție cu AUR și PSD pentru a da jos Guvernul Cîțu. Csoma Botond a precizat că Kelemen Hunor a fost propus pentru funcția de prim-ministru. „Pentru noi va fi destul de greu să-l acceptăm pe domnul Cioloş ca prim-ministru”, a mai precizat liderul deputaților, relatează Agerpres.

Liderul USR a mai ocupat funcția de premier în 2015, după ce Victor Ponta a demisionat de la Palatul Victoria din cauza tragediei de la Colectiv. El a condus un guvern tehnocrat până în 2016, când Partidul Social Democrat a câștigat alegerile, obținând 45,68 % din voturi.

Ciolacu a bătut cu pumnul în masă la Cotroceni: PSD nu va susține un guvern minoritar

Articolul precedentCioloș trage speranță că va putea reface coaliția de guvernare în jurul său
Articolul următorMii de tone de vinete și varză, aruncate pe câmp
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.