Potrivit unei declarații semnate de președintele Consiliului Județean Iași, Costel Alexe, de vrut se vrea, dar nu se poate. Ne referim, firește, la redeschiderea spitalului modular de la Lețcani, cel rămas în paragină, cu echipamente defecte. În plus, cu fiecare zi care trece, modulele se degradează din ce în ce mai mult, la rândul lor, permițând ploii să se strecoare înauntru.

„Defect”, „nefuncțional” și „închis”, cuvintele care descriu situația în care se află Spitalul din Lețcani

Săptămâna trecută am avut o şedinţă cu toate instituţiile responsabile, la care a participat şi preşedintele Euronest, asociaţia care este proprietarul spitalului şi cea care a făcut achiziţia. Euronest ne-a asigurat că cele 31 de măsuri de conformare din raportul corpului de control al Ministerului Sănătăţii au fost remediate, dar realitatea este că la momentul în care vorbim, la Leţcani există o unitate în care plouă, cu temperaturi scăzute în saloane şi cu aparatură defectă

a spus Costel Alexe

În luna septembrie a anului trecut, Spitalul modular de la Lețcani era inaugurat, devenind un soi de Mecca spitalicesc în zona Iașilor. Reporteri, curioși, oficiali, oameni care-și asumau meritele minunii se îmbulzeau la poze, zâmbind larg în fața camerelor de luat vederi.

Astăzi:

Spitalul din Lețcani / Foto: Facebook Costel Alexe

Au arătat negru pe alb că situaţia spitalului este într-adevăr critică

Printre altele, Costel Alexe a mai menționat că închiderea spitalului ar fi fost decisă de managerul unităţii medicale, împreună cu DSP şi ISU, care au catalogat spitalul ca nefiind apt pentru funcționare. Tot potrivit președintelui Consiliului Județean Iași, la decizia închiderii spitalului ar fi contribuit inclusiv raportul Corpului de Control din cadrul Ministerului Sănătăţii.

Le-am solicitat expres celor de la Euronest să urgenteze lucrările de conformare şi să trateze cu maxim interes remedierea acestor probleme de ordin medical şi tehnic, astfel încât DSP, Spitalul de Boli Infecţioase şi ISU să autorizeze redeschiderea spitalului mobil şi internarea pacienţilor. Nu este permis ca un obiectiv de peste 10 milioane de euro să fie vulnerabil la toate condiţiile meteo posibile şi să impună suspendarea activităţii când ninge, îngheaţă, plouă sau vine canicula.

a mai spus președintele Consiliului Județean, Costel Alexe

În februarie, preşedintele Consiliului Judeţean Iaşi, Costel Alexe, anunţa că raportul oficial al Corpului de Control al Ministrului Sănătăţii subliniază existența unor deficienţe care afectează desfăşurarea optimă a actului medical la Spitalul Leţcani, fiind dispuse 31 de măsuri. Activitatea este, în acest moment, suspendată.

Investițiile rușinii: Centrele SPA de milioane de euro care devin ruine!

O vizită în trecut

„Spitalul de la Iaşi este singurul spitale ROL 3 din România şi Sud Estul Europei. Este de asemenea singurul spital care dispune pentru toate cele 256 de paturi din dotare de sistem de presiune negativă, care reduce practic aproape de zero riscul contractării de infecţii bacteriene sau de altă natură. Din cele 256 de paturi, 103 sunt pentru terapie şi trei paturi de terapie pentru blocul operator. Acestea sunt dotate cu ventilatoare, injectomate, şi absolut tot ce presupune un pat de terapie intensivă. Acest spital mobil are sală de operaţie, sală de naşteri, sală de sterilizare, farmacie, depozite, policlinică, laboratoare pentru mai multe tipuri de analize, inclusiv PCR, radiologie dotată cu un computer tomograf fix şi un aparat de radiologie mobil care se poate deplasa inclusiv în zonele de terapie intensivă. Practic, spitalul dispune de toate dotările pentru a funcţiona de sine stătător aici sau în altă locaţie”, declara Alina Popa, preşedintele ADI EURONEST, în data de 7.09.2020, potrivit PRO TV.

Articolul precedentAnchetă DSP la Romexpo după ce un tânăr a fost vaccinat, din greșeală, la rapel cu alt tip de ser!
Articolul următorPSD vrea SIIJ înapoi: desființarea secției va trece prin filtrul CCR
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.