Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat astăzi, într-o conferință de presă, că are intenția de a ataca desființarea SIIJ la CCR. Legea desființării Secției Speciale pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiției a fost adoptată în Camera Deputaților, de către Comisia Juridică a camerei, tot astăzi.

Liderul PSD a anunțat că „va ataca la CCR cu sau fără acest amendament” pe care acesta îl consideră „neconstituțional”

Convins că decizia luată prin vot de Comisia Juridică (din cadrul Camerei Deputaților) nu este una de bun augur, Marcel Ciolacu invocă atacarea legii la Curtea Consituțională, amintind de amendamentul care dă dreptul CSM de a aviza trimiterea în judecată a magistraților.

Art.4 – Articolul 95 din Legea nr. 303/2004 privind statutul judecătorilor şi procurorilor, republicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 826 din 13 septembrie 2005, cu modificările şi completările ulterioare, se modifică și va avea următorul cuprins:

Art.95 – (1) Judecătorii şi procurorii pot fi percheziţionaţi, reţinuţi, arestaţi preventiv sau arestați la domiciliu numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

(2) Judecătorii şi procurorii pot fi trimiși în judecată pentru săvârșirea unei infracțiuni contra înfăptuirii justiției, de corupție și de serviciu ori a unei infracțiuni asimilate infracțiunilor de corupție numai cu încuviinţarea Secţiei pentru judecători sau, după caz, a Secţiei pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii.

(3) În caz de infracțiune flagrantă, judecătorii și procurorii pot fi reținuți și supuși percheziției potrivit legii, Secția pentru judecători sau, după caz, Secția pentru procurori fiind informată de îndată de organul care a dispus reținerea sau percheziția.

În momentul de față există mai mult de 5.000 de dosare în lucru la Secția Specială.

Spitalul din Lețcani, investiție mare, eficiență zero. Alexe l-ar redeschide, dar în containere plouă și e frig

Proiectul asumat, încă din campania electorală, de coaliția de la guvernare (vorbim în special de PNL și de Alianța USR PLUS) a primit raport favorabil în Comisia Juridică a Camerei Deputaților, cu 17 voturi pentru și 11 voturi împotrivă.

UPDATE: PSD a anunțat, de asemenea, că va depune o moțiune simplă și împotriva ministrului Agriculturii, Adrian Oros.

Articolul precedentSpitalul din Lețcani, investiție mare, eficiență zero. Alexe l-ar redeschide, dar în containere plouă și e frig
Articolul următorAstraZeneca, mai multe beneficii decât riscuri, spune Agenția Europeană a Medicamentului
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.