Anchetă DSP la Romexpo după ce un tânăr a fost vaccinat, din greșeală, la rapel cu alt tip de ser!

„Am fost un cobai”, spune tânărul care s-a trezit imunizat cu un alt tip de ser la rapel decât cel cu care fusese inițial vaccinat.

Alexandru povestește că s-a vaccinat, inițial, pe 24 februarie, la centrul de la Romexpo. Atunci a fost imunizat dintr-o doză de Pfizer.

Zilele trecute s-a dus să facă rapelul. Ajuns acolo, a completat documentele și a fost trimis la unul dintre cabinete.

Prima greșeală! Cel care m-a repartizat, m-a trimis la un cabinet unde se făceau doar vaccinuri Moderna, deși pe listă, în dreptul numelui meu, scria Pfizer.

ALEXANDRU IONESCU

În cabinet, a fost preluat de către două asistente. Le-a arătat adeverința de vaccinare din 24 februarie, după care una din asistente l-a căutat în sistem, iar cealaltă i-a făcut vaccinul. Și-au dat seama de eroare abia când sistemul a dat eroare.

Motivul? Rapelul nu corespunde cu tipul de vaccin făcut la prima doză. Mi-a dat imediat seama despre ce sa întâmplat, însă în acel moment deja presam cu un tampon de vată pe locul vaccinării. Doamnele asistente s-au panicat, au chemat un medic. A venit domnul doctor, mi-a spus că nu se va întâmpla nimic, că nu sunt primul care a trecut prin asta (!!!)

ALEXANDRU IONESCU

Cei din Comitetul de Vaccinare spun că au solicitat Direcției de Sănătate Publică București să facă o anchetă, să verifice „modul în care procedurile în vigoare au fost respectate, implementarea delimitării fluxurilor în funcție de tipul vaccinurilor utilizate, respectiv remedierea disfuncționalităților constatate”.

Am fost șocat să văd cu câta lejeritate și superficialitate a fost gestionată această situație.

ALEXANDRU IONESCU

Un caz asemănător s-a petrecut la Târgu Jiu, în februarie, când unui pacient în vârstă de 69 de ani i s-a administrat, tot din greșeală, serul de la Moderna la rapel în loc de Pfizer. Polițiștii din Gorj au deschis un dosar penal pentru neglijență în serviciu.

VIACiprian Mocan
Articolul precedentParlamentul: o sală de clasă primară, din care doamna învățătoare a plecat pentru câteva minute
Articolul următorSpitalul din Lețcani, investiție mare, eficiență zero. Alexe l-ar redeschide, dar în containere plouă și e frig