Directorul medical al Institutului al Institutului „Matei Balș” a afirmat, în cadrul celei de-a III-a ediție a videoconferinței „Sănătate și FARMA-Sistemul sanitar, sub valul al IV-lea, că luna octombrie va fi cea mai grea din punctul de vedere al pandemiei de COVID-19. Cu toate acestea, medicul Adrian Marinescu susține că de la sfârșitul lunii, numărul cazurilor o să scadă, iar sărbătorile de iarnă vor fi „liniștite”.

„O să începem uşor, uşor să scădem la nivel de cazuri. Mă refer şi la spitalizări şi la paturile de terapie intensivă şi eu cred că sărbătorile din această iarnă vor fi liniştite”, a declarat medicul.  Pe lângă aceasta, Adrian Marinescu a recomandat persoanelor testate pozitiv cu SARS-CoV-2 să se prezite la spital pentru începerea tratamentului și să nu rămână acasă.

„Este păcat să ajungă prea târziu”, a atenționat directorul medical al Institutului „Matei Balș”, informează Digi24.

Cazuri record de infectări cu noul coronavirus în România, peste 16.000

Medicul a mai precizat că 95 % dintre pacienții care ajung la secția de terapie intensivă sunt persoanele nevaccinate. El a îndemnat populația să se vaccineze deoarece ar crește gradul de protecție împotriva infectării cu COVID-19.

„Nu trebuie să ne gândim că este prea târziu. Niciodată nu este prea târziu”, a transmis Adrian Marinescu.

El a menţionat că în România dintotdeauna au fost probleme legate de principiul vaccinării. „De fiecare dată, că am vorbit de HPV, de hepatită B, de vaccinarea antigripală, din păcate, niciodată nu am avut o rată corespunzătoare pentru vaccinare”, a explicat medicul.

Situația de la „Matei Balș” nu este diferită de restul spitalelor din țară, unde ambulanțele așteaptă în fața camerei de gardă. Marinescu a vorbit și despre momentele dificile cu care se confruntă medicii în această perioadă. „Marea problemă este că în acele ambulanţe sunt oameni care au nevoie de oxigen, oameni pentru care viaţa atârnă de un fir de păr”, a precizat medicul.

Adrian Marinescu se arată îngrijorat de situația actuală și „este păcat că am ajuns să fim în punctul în care să pierdem vieţi omeneşti”, a conchis directorul Institutului „Matei Balș”.

Mihai Craiu: „Doar 2% dintre copiii infectați cu COVID-19 ajung să aibă nevoie de atenţie spitalicească”

Articolul precedentFranţa interzice ambalajele din plastic: ”Folosim o cantitate scandaloasă de plastic de unică folosinţă”
Articolul următorInvestiții de 3,6 miliarde de euro prin Programul „România Educată”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.