Dr. Mihai Craiu, sursa foto: Gandul.ro

Medicul Mihai Craiu a explicat, luni, că COVID-19 la copii evoluează rareori cu forme severe de boală. De asemenea, pacienții pediatrici ce se află la ATI sunt sugari cu comorbidități și adolescenți, relatează g4media.ro.

De asemenea, medicul de la Institutul Naţional pentru Sănătatea Mamei şi Copilului „Alessandrescu-Rusescu”a mai precizat că doar 2 % dintre cei infectați cu noul coronavirus necesită atenție spitalicească, conform Academiei Americane de Pediatrie. Conform datelor din Statele Unite ale Americii, decesele provocate de COVID-19 în rândul copiilor reprezintă de șase ori mai mică decât accidentele de circulaţie sau folosirea armelor.

„Nu este o catastrofă extraordinar de mare maladia la copil”, a explicat Mihai Craiu, în cadrul unei dezbateri organizate de Salvaţi Copiii România.

Cei mai mulți minori internați la ATI au comorbidități

Doctorul Craiu a mai susținut că pacienții internați la secția de terapie intensivă sunt, în mare măsură, sugari foarte mici si adolescenți sindrom inflamator multisistemic. „La capetele de vârstă ale pediatriei sunt problemele mari. Mortalitatea cea mai mare la sugari mici cu comorbidităţi şi riscul de inflamaţie multisistemică la adolescent”, a mai precizat Mihai Craiu, relatează sursa citată.

Lipsa paturilor ATI a fost semnalată și de managerul Spitalului „Grigore Alexandrescu”, Alexandru Ulici. Medicul a precizat că din cei 32 de pacienți, 10 sunt la terapie intensivă. „Avem posibilitatea să mai mărim numărul de paturi. (…) În momentul în care mai încercăm să mărim ceva, din cauza circuitelor, practic, desfiinţăm secţii”, a declarat Ulici.

Mai mult, și Spitalul „Grigore Alexandrescu” se confruntă cu sugari infectați cu COVID-19 aflați în stare gravă. „Vor fi din ce în ce mai multe, mai ales că este o vânătoare de vrăjitoare când vorbim despre vaccin”, a conchis medicul Ulici.

Astăzi, 11 octombrie, în urma celor 32.102 de teste efectuate, au fost raportate 9.148 de noi cazuri de COVID-19. Altfel spus, rata de pozitivare a ajuns la peste 28%. De asemenea, s-au înregistrat 209 de decese, iar la terapia intensivă sunt internate 1.632 de persoane, conform datelor transmie de autorități.

Totodată, în ultimele 24 de ore s-au vaccinat peste 35 de mii de persoane.

Dr. Mihai Craiu: „Am ajuns în situația de a trebui să ne gândim pe cine trebuie să internăm primul”

Articolul precedentCiolacu a bătut cu pumnul în masă la Cotroceni: PSD nu va susține un guvern minoritar
Articolul următorUSR are soluția pentru păstrarea coaliției: Cioloș premier
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.