USR are soluția pentru păstrarea coaliției: Cioloș premier

Dacian Cioloș ar vrea să fie premier. Cu toate astea, USR se lovește de rigiditatea președintelui Iohannis

Dacian Cioloș

Imediat după consultările de la Cotroceni, USR a ieșit la declarații, așa cum au făcut, de altfel, PNL și PSD. „Președintele ne-a spus că este neplăcut surprins pentru faptul că nu au existat nicio discuție între partide”, a spus Dacian Cioloș, președintele USR, într-o conferință de presă.

USR consideră că „prietenia politică” din ei și PNL-UDMR poate fi păstrată, însă cu o condiție

În setul de declarații de după consultările cu președintele Klaus Iohannis, Dacian Cioloș a sugerat că singura cale prin care coaliția ar putea fi păstrată ar fi ca președintele să-l numească premier pe Dacian Cioloș. „Noi considerăm că această coaliție este în continuare în vigoare pentru că nu a fost denunțată nici de PNL, nici de UDMR. Noi susținem această coaliție, doar că de această dată am mers la Cotroceni cu o propunere de premier și cu o soluție foarte clară”, a mai spus liderul USR.

Potrivit declarațiilor lui Dacian Cioloș, președintele nu ar fi dat dovadă de maleabilitate. „Am avut intenția și până acum să discutăm, am dat un semnal către președintele PNL, dar dumnealui nu a fost deschis pentru o astfel de discuție. În mod constant am avut o abordare foarte clară și stabilă încă de la începutul crizei. Tocmai cu această abordare am mers și la președintele Klaus Iohannis.”, a mai spus Dacian Cioloș.

Negocierile continuă cu UDMR și AUR.

Citește și: Ciolacu a bătut cu pumnul în masă la Cotroceni: PSD nu va susține un guvern minoritar

Articolul precedentMihai Craiu: „Doar 2% dintre copiii infectați cu COVID-19 ajung să aibă nevoie de atenţie spitalicească”
Articolul următorAUR ar fi vrut să facă live de la consultările cu președintele, dar nu au fost lăsați
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.