sursă foto: DNA

Trei persoane au fost trimise de procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție pentru dare de mită și complicitate la dare de mită, în legătură cu aranjamentele unui meci de fotbal.

Nu orice persoane, două dintre acestea fiind reprezentanți ai UTA Arad – Decebal Codru Grădinariu, directorul general al echipei, și Claudiu Drăgan, directorul de competiții. Alături de aceștia, în dosar va mai fi judecat și Ionuţ Gabriel Vlădulescu, observator.

Dosarul are legătură cu un meci din primăvara anului 2017, potrivit unui comunicat al procurorilor anticorupție. Dacă reprezentanții UTA Arad sunt acuzați de dare de mită, Vlădulescu este acuzat de complicitate, acesta fiind indicat drept intermediarul.

De menționat că deja Drăgan are o condamnare definitivă recentă de 6 luni cu suspendare pentru mărturie mincinoasă, în timp ce Vlădulescu a fost condamnat în urmă cu câțiva ani într-un dosar de evaziune fiscală, la 3 ani de închisoare cu suspendare.

În cursul lunii mai 2017, cei doi reprezentanți ai unui club de fotbal din Arad, prin intermediul celuilalt inculpat, ar fi promis suma de 70.000 lei jucătorilor din cadrul unei echipe de fotbal din Suceava pentru ca aceștia să câștige meciul pe care îl aveau de jucat cu o echipă de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe).

În perioada menționată, cei doi inculpați, printr-un alt intermediar, au promis 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la o altă echipă, din Brăila, pentru ca aceștia să câștige ori să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu aceeași echipă de fotbal rivală. Miza acestor demersuri era ca echipa din Arad pe care cei doi inculpați o reprezentau să promoveze în Liga 1.

În același context și pentru același motiv, cei doi inculpați ar fi remis unui arbitru (martor în cauză) suma de 13.500 lei prin intermediul persoanei fizice ce a fost complice și care a fost trimisă în judecată alături de cei doi coautori”, au detaliat procurorii.

Totodată, DNA a mai precizat că o altă persoană anchetată în dosar a decis să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției, inculpatul respectiv fiind acuzat de complicitate la dare de mită „în legătură cu promisiunea sumelor 80.000 lei sau 40.000 lei, jucătorilor de la echipa din Brăila pentru ca aceștia să câștige sau să termine la egalitate meciul pe care îl aveau de jucat cu echipa de fotbal rivală (din Sfântu Gheorghe)”.

În 2017, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul București anunțau că a fost pusă în mișcare acțiunea penală împotriva a patru inculpați, doi dintre aceștia fiind Drăgan și Vlădulescu. „La data de 19.05.2017, în interesul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă Arad, într-un hotel din municipiul Suceava, Vlădulescu Ionuţ Gabriel i-a remis suma de 13.500 de lei, promisă anterior, arbitrului partidei de fotbal Foresta Suceava — Sepsi Sf. Gheorghe, pentru a favoriza prima echipă (la momentul respectiv UTA Bătrana Doamnă Arad şi Sepsi Sf. Gheorghe erau contracandidate în Liga a II-a pentru promovarea directă în Liga I).

La realizarea acestui demers au contribuit şi inculpaţii Drăgan Claudiu şi Stana Dorin, director sportiv, respectiv secretar în cadrul Asociaţiei Club Sportiv UTA Bătrana Doamnă Arad, în timp ce inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel, secretar al Asociaţiei Municipale de Fotbal Bucureşti, a intermediat contactul dintre arbitrul în cauză şi Vlădulescu Ionuţ Gabriel. De asemenea, la data de 02.06.2017, inculpatul Baboia Claudiu-Gabriel i-a oferit suma de 3.000 de lei arbitrului partidei de fotbal Progresul
Spartac – ACS Regal, din Liga a IV-a, pentru a favoriza prima echipă, iar ulterior i-a remis suma de 1.000 de lei
”, se arăta la acea dată.

Articolul precedentPandemia ar fi putut fi evitată!
Articolul următorDîncu cere referendum pentru demiterea primarului Sectorului 1, Clotilde Armand