Bogdan Gheorghiu, ministrul interimar al Culturii, a afirmat că Partidul Național Liberal (PNL) și Partidul Social Democrat (PSD) au ajuns la un consens în privința capitolului cultură.

El a amintit că în ceea ce privește zona culturală, ambele partide își doresc aceleași lucruri. „Au fost discuţii care într-adevăr au dus la un consens (…) Nu prea avem lucruri pe care să ne contrazicem”, a spus Bogdan Gheorghiu, la Palatul Parlamentului, relatează Agerpres.

Consens între PSD și PNL pentru Cultură

Mai mult, liderul senatorilor PSD, Lucian Romașcanu, a adăugat că urmează, în cel mai scurt timp, să fie stabilite ordinea priorităților ale acestui capitol. „Noi acum ne vom retrage şi vom veni, până mâine în jurul prânzului sper, cu partea de cultură terminată. Sunt proiecte pe care le ştiţi şi dumneavoastră”, a precizat fostul ministru al Culturii, Lucian Romașcanu.

Totodată, el a amintit că e nevoie de o implicare activă pentru ca Timișoara să devină capitală culturală europeană. „Sunt foarte multe lucruri pe care trebuie să le punem într-o ordine de precădere pe care o veţi afla în foarte scurt timp”, a mai precizat  Romaşcanu.

Negocieri aprinse între PSD și PNL, pentru formarea unui guvern

Mai multe voci din Partidul Național Liberal (PNL) sunt de părere că măsurile economice propuse de social-democrați sunt populiste. Mai mult decât atât, prim-vicepreședintele PNL, Rareș Bogdan, a precizat că impactul bugetar al tuturor măsurilor pe care Partidul Social Democrat (PSD) le-a propus este de aproape 26 de miliarde de lei. „Astăzi nu există acești bani”, a spus Rareș Bogdan.

Cu toate acestea, liberalul e de părere că pensia va crește cu cel puțin 7%. El a mai adăugat că și creșterea propusă de PSD, de 11 %, este o variantă luată în calcul.

Liderul Partidului Național Liberal (PNL), Florin Cîțu, a anunțat, după prima zi de negocieri cu social-democrații, că nu este de acord cu impozitarea averilor mari. Amintim că propunerea a venit din partea pesediștilor. Totodată, premierul demis a anunțat că e de acord cu creșterea de salarii, pensii și alocații, atâtat timp cât aceste majorări sunt făcute în contextul deficitului bugetar.

Casa Eminescu, 2021: cam așa arată respectul față de cultură

Articolul precedentPensionarii protestează: autorităţile sunt indiferente faţă de suma modică de pe cuponul de pensie
Articolul următorValeriu Gheorghiță crede că valul 4 va crește iar în intensitate
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.