Sursa foto: România TV
Sursa foto: România TV

Autorităţile continuă să promită o majorare a pensiilor cu 10 sau 11%.

Nemulţumiţi, pensionarii au ales să protesteze, ieşind în stradă din cauza sărăciei. Un nou protest al pensionarilor a avut loc azi, 11 noiembrie, în faţa Ministerului Muncii şi Preşedinţiei.

Alianţa Europensionarilor din România, organizaţie din Galaţi, şi Alianţa Sindicală a Organizaţiilor Pensionarilor din judeţul Vâlcea organizează, joi, mitinguri de protest în faţa Ministerului Muncii şi Protecţiei Sociale şi lângă Preşedinţie, potrivit unui comunicat remis de Federaţia Naţională „Solidaritatea” a Pensionarilor din România (FNSPR), organizaţie co-fondată de primele două asociaţii.

Oamenii acuză lipsa de sprijin a autorităţilor faţă de sărăcia în care trăiesc pensionarii şi lipsa măsurilor ferme din partea autorităţilor pentru combaterea pandemiei, precum necesitatea testării în masă şi asigurării medicamentelor, scrie Agerpres.

Organizatorii protestului solicită creşterea punctului de pensie cu minimum 15%

Această solicitare vine în contextul creşterii costurilor la încălzire şi a creşterii generale a preţurilor.

De asemnea, membrii organizaţiilor solicită includerea Federaţiei Naţionale „Solidaritatea” a Pensionarilor din România în Consiliul Naţional al Persoanelor Vârstnice.

Autorităţile promit promisiuni: în frunte cu Cîţu


În ceea ce priveşte o posibilă creştere a pensiilor, Florin Cîţu a afirmat că au existat discuţii, iar PNL ar susţine această majorare.

Cu toate acestea, prim-vicepreşedintele PNL, Rareş Bogdan, a ţinut să precizeze că PNL nu a exclus niciodată şi nici nu a existat vreo blocare în ceea ce priveşte bugetul alocat pensiilor şi alocaţiilor.

Totuşi, majorările trebuie să ţină cont de limita veniturilor bugetare existente şi prognozate.

Avem deja în programul de guvernare o creştere a pensiilor de 5% pentru anul viitor. Putem să vedem dacă putem să mergem mai sus. Nu ne opunem. Nu văd aici un impas, dar se lucrează la soluţie”, a declarat Florin Cîţu.

Articolul precedentIncendiile în spitalele din România – aproape lunare
Articolul următorPSD și PNL au ajuns la un consens pe domeniul culturii
Jurnalist full-time / Pesimist part-time