FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin
FOTO: INQUAM PHOTOS - George Călin

Coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiță, crede că numărul infectărilor cu COVID-19 va creștere din cauza începerii școlilor în format fizic. Medicul a avertizat că dacă românii nu se vaccinează, următoarele valuri de infectări vor putea lovi și mai rău.

Valeriu Gheorghiță estimează că în următoarele 14 zile se va înregistra o creștere a cazurilor. „Din acest punct de vedere, nu avem niciun motiv să credem că situația va fi într-o direcție bună în perioada următoare. Cu atât mai mult cu cât în acest moment, la o rată de vaccinare la peste 12 ani de circa 43%, e evident că lucrurile nu sunt în avantajul nostru”, a declarat, joi, Valeriu Gheorghiță, relatează Digi24.

Prezent la lansarea caravanei naționale de vaccinare „Oameni ca mine”, prima caravană dedicată educației despre sănătatea publică, Gheorghiță a spus că vaccinarea populației va reduce considerabil mortalitatea ridicată din ultimele săptămâni. „Unde rata de vaccinare e crescută, nu se observă o creștere a numărului de cazuri grave și nu crește mortalitatea”, a mai spus Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheoghiță: „ E clar că după valul 4 nu se va opri pandemia”

Președintele CNCAV crede că e nevoie de un grad ridicat de protecție în rândul populației pentru ca valurile următoare să nu lovească la fel de rău ca valul 4. „Spre deosebire de noi, virusul nu stă pe loc, se adaptează și evoluează, devine mai transmisibil”, a mai spus Gheorghiță. Medicul a mai susținut că România se „află într-un război”, iar vaccinul este singura armă.

Totodată, el a precizat că oamenii trebuie să fie bine informați cu privire la vaccin, altfel mii de persoane vor pierde lupta cu COVID-19.

Astăzi, 11 noiembrie, a fost lansată prima caravană dedicată educației despre sănătatea publică. Valeriu Gheorghiță a precizat că în aceste momente grele e nevoie să „dovedim lecția solidarității, pentru binele nostru și al întregii comunități”. Caravana se va desfășura în județele Dolj, Olt și Argeș. Cetățenii vor putea să se informeze cu privire la importanța și beneficiile vaccinării împotriva noului coronavirus.

Reamintim că ținta de vaccinare anti-COVID de 70%  până la sfârșitul anului este imposibil de atins din cauza numărului mic de români ce se imunizează.

Valeriu Gheorghiță: „Aveți încredere în corpul medical”

Articolul precedentPSD și PNL au ajuns la un consens pe domeniul culturii
Articolul următorBătaie mare la ONJN pe banii pierduți de români la “păcănele”! DNA a intrat pe fir
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.