Printre cele 8 țări care ajută la stingerea incendiilor din Grecia, se numără și România.

Pompierii români au impresionat prin tehnică și curajul de care dau dovadă în lupta cu flăcările. Sunt instruiți pentru orice situație posibilă, au dezvoltat metode pe care le găsești doar în batalioanele militare care acționează pe câmpurile de luptă și înfruntă focul pe măsură: nu ca pe un fenomen natural, ci ca pe un adversar care are doar planul A, prin urmare, pun în aplicare tactici pentru a-l bloca.

Cei 112 pompieri cu cele 23 de vehicule șenilate, au sosit din România, au mers pe la Promachonas și de acolo au fost transferaţi pe fronturile de foc unde era mai mare nevoie, adică cele din Evia.

Acolo și-au ridicat propria bază într-o singură seară, au investigat terenul și zona cu dronele, au întins furtunuri de 60 de metri care porneau de la râuri și surse de apă, furtunuri pe care le-au protejat în punctele în care traversau carosabilul, dispun de dispozitive de comunicare internă montate în uniforme și este sigur că, dacă li s-ar fi oferit libertatea de mișcare, ar fi putut împiedica şi mai mult propagarea incendiilor.

România, alături de Bulgaria, sunt cele două țări cu cel mai mare procent de investiții din partea statului în protecția împotriva incendiilor din întreaga Uniune Europeană. Adică Germania, Italia și țările nordice sunt în urma României în acest sens!

Pregătirea superioară a pompierilor români nu este doar în defavoarea Greciei și poate fi justificată. Pentru cele 22 de milioane de locuitori ai săi, România are peste 32.000 de pompieri permanenți, în timp ce Grecia dispune de 14.000 de pompieri permanenți și sezonieri, potrivit unei postări recente a lui Akis Skertsos (secretar de stat la cancelaria premierului grec n.trad.).

Diferența stă în numărul de voluntari, România având aproximativ 132.000 de pompieri voluntari, în timp ce are și 259 de stații profesioniste de pompieri și 3.165 de stații pentru pompieri voluntari.

Articolul precedentCablurile de pe stâlpi: problema bucureștenilor și lauda Primăriei
Articolul următorEuropa arde, iar România continuă să-și măcelărească pădurile
Am debutat în presă în 1992, iar povestea continuă...