Sursa foto: infocs.ro
Sursa foto: infocs.ro

În cursul zilei de azi, Agent Green a publicat o nouă investigație care arată cum, în România, pădurile continuă să fie tăiate la minut, Romsilva aprobând defrișările în masă.

În același context, Mihai Goțiu vorbește, pe contul de socializare, despre o mobilizare masivă pentru salvarea pădurilor din parcurile naționale, despre dezastrul rămas în urma drujbelor și TAF-urilor și despre cum, doar împreună, și doar apelând la petiții, putem opri ceea ce se întâmplă.

Petiția Declic pentru adoptarea unei legi prin care tăierile de păduri din parcurile naționale să fie interzise

Prin semnarea petiției, parcurile naționale – principalele zone pentru conservare biodiversității și un element cheie în lupta cu schimbările climatice – nu vor mai ajunge să fie hăcuite.

În petiție se precizează faptul că parcurile naționale sunt distruse, în mod sistematic, de exploatările de lemn. Se cere interzicerea, prin lege, a oricărei exploatări forestiere în parcurile naționale din România. Acestea ar trebui să fie zone care să protejeze bidoversitatea, nu surse de venit pentru industria lemnului.

În continuare, petiția insistă să se adreseze și ministrului Mediului care poate interzice exploatările din parcuri prin Ordonanță de Urgență sau prin modificarea OUG existente privind regimul ariilor naturale protejate, conservarea habitatelor naturale, a florei și faunei sălbatice.

”IRESPONSABILITATE, LĂCOMIE, PROSTIE CRIMINALĂ? Europa arde, iar noi măcelărim pădurile din parcurile naționale”

Peste doar câțiva ani (puțini, foarte puțini), ce-o să le răspundem copiilor și nepoților noștri când ne vor întreba: ”dar voi ce-ați păzit?”. Prietenii îmi spun, iar Inspectorul Pădurii confirmă, că Romsilva iar a aprobat tăieri, cică ”de conservare”, în Parcul Național Semenic – Cheile Carașului”, au precizat, pe contul de socializare, reprezentanții Agent Green.

Pădurile înseamnă viață, dar românii continuă să taie ”în goana după o mână de firfirici

De asemenea, aceștia au adăugat și faptul că nu este vorba despre orice zonă a parcului, ci în Rezervația Cheile Carașului, adică una din cele mai importante zone.

În goana după o mână de firfirici, pentru doi bani de pleu ciuruit, pentru conturile unor nesimțiți, nu suntem în stare să ne protejăm nici măcar cele mai valoroase păduri ale României!” au mai scris membrii Agent Green pe pagina de Facebook.

În cadrul aceleiași postări, Mihai Goțiu a precizat că românii nu are trebui să se bazeze doar pe ajutorul venit de la pompieri, în momentul în care vor exista incendii sau inundații.

Mai mult, fostul senator al României a explicat că dezastrul poate fi oprit într-un singur mod: luptând pentru fiecare copac, pentru fiecare pădure, pentru fiecare parc național sau natural, pentru fiecare scuar din orașele noastre, pentru fiecare curs de apă, pentru fiecare petec de iarbă ori de sălbăticie.

Articolul precedentPloaie de superlative în Grecia la adresa pompierilor români
Articolul următorCum se pune pumnul în gură unor magistrați. De ce alții nu pățesc nimic. FOTO
Jurnalist full-time / Pesimist part-time