Foto: Facebook- Agent Green
Foto: Facebook- Agent Green

Asociația Agent Green, un ONG din România dedicat conservării biodiversității și managementului responsabil al resurselor naturale, a făcut publică o nouă victorie care vizează protecția codrilor seculari.

Este vorba despre încă 10188 de hectare care au fost salvate de la tăieri. Mai mult, asociația pentru protecția mediului a câștigat și procesul cu Romsilva și Ministerul Mediului din zona Padeș, Gorj.

Agent Green: ”Tăierile și transportul de lemn sunt interzise”

Ariile protejate cu care se suprapune suprafața vizată sunt: Nordul Gorjului de Vest (Muntii Mehedinți și Vâlcan), Geoparcul Platoul Mehedinți și Parcul Național Domogled-Valea Cernei.

Amenajamnetul era suspendat deja între o victorie anterioară a Agent Green, iar de data aceasta, victoria constă în anularea planurilor de exploatare la care pârâții mai pot face recurs. Tăierile și transportul de lemn sunt însă interzise”, au precizat reprezentanții Agent Green, pe contul de socializare.

În calitate de reclamant, Asociația Agent Green a câștigat procesul împortiva pârâților: Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, Direcția Silvică Gorj, Ocolul Silvic Padeș și Agenția pentru Protecția Mediului Gorj.

O altă victorie a lunii iulie: Și Codrii Iașilor au fost salvați de la tăiere

În data de 14 iulie, reprezentanții făceau public anunțul conform căruia Curtea de Apel București a decis, la 2 iulie 2021, în favoarea reclamantei Agent Green.

Și de acea dată era vorba despre un proces cu Romsilva, Ministerul Mediului și Agenția de Protecția Mediului din Iași. Astfel, Codrii Iașilor erau salvați de la tăiere, rezultatul procesului însemnând o victorie fără precedent pentru pădurile din România.

VIACristina Antal
SURSĂȘtirea Verde
Articolul precedentVideo. Mașini pe contrasens pe Autostrada Soarelui
Articolul următorPremieră în Justiția din România. Citație prin Fan Curier, cu plata la destinatar. Miza: reducerea la tăcere
Jurnalist full-time / Pesimist part-time