Foto: Facebook
Foto: Facebook

Miercuri, 14 iulie, Agent Green a facut anunțul conform căruia Curtea de Apel București a decis, la 2 iulie 2021, în favoarea reclamantei Agent Green.

Este vorba despre procesul cu Romsilva, Ministerul Mediului și Agenția de Protecția Mediului din Iași.

Este o nouă o victorie pentru activiștii de mediu, pentru noi și pentru pădurile din România și, în același timp, este o dovadă că dreptatea stă în justiție.

Agent Green: ”Vești foarte bune din Codrii Iașilor. O victorie fără precedent pentru pădurile din Romania

Codrii Iașilor au fost salvați de la tăiere în procesul Agent Green vs. Romsilva și Ministerul Mediului.

În cursul lunii mai, Instanța a decis că tăierile de pădure din Codrii Iașilor sunt suspendate

Suprafața vizată de decizia judecătorească este un record în România, tăierile fiind interzise acum pe 19.232 de hectare administrate de Romsilva prin Ocolul Silvic Dobrovăț și Ocolul Silvic Lunca Cetățuii. Cu toate acestea, Romsilva ignoră decizia instanței și continua lucrările silvice din amenajamenele silvice suspendate, au precizat reprezentanții asociației.

Filmările Agent Green realizate în perioada 3-13 iulie 2021 în ocoloalele silvice vizate demonstrează că lucrările silvice continuă, deși decizia instanței nu lasă loc de interpetare. Investigatorii Agent Green au încercat să stea de vorbă atât cu reprezentanții firmelor de exploatare, cât și cu reprezentanții Romsilva și ai Gărzii Forestiere.

Scurt istoric: Costel Alexe a susținut tăierile și a refuzat că pădurile Bârnova-Repedea să devină parc natural

Costel Alexe iese la atac după suspendarea tăierilor din codrii Iașilor și minte de îngheață apele când spune că acțiunea în instanță câștigată de Agent Green este dinaintea mandatului său de ministru. În realitate, procesul a început pe durata mandatului domniei sale care a susținut aceste tăieri și a refuzat că pădurile Bârnova-Repedea să devină parc natural, așa cum își doresc ieșenii”, precizau, pe contul de Facebook, reprezentanții organizației.

VIACristina Antal
Articolul precedentArmand s-a trezit cu poliția pe cap, de Ziua Franței. Scandal în ședință!
Articolul următorAmendă pentru un turist care hrănea un urs la Sinaia
Jurnalist full-time / Pesimist part-time