Cablurile de pe stâlpi: problema bucureștenilor și lauda Primăriei

Clotilde Armand publică dovada: cu poze și promisiuni

Clotilde Armand consideră că a stabilit un record în privința ritmului de dezafectare a cablurilor supraterane. Problema este una care datează de foarte mult timp, deși există legislație europeană.

Primarul Sectorului 1 a precizat, pe contul de socializare, că a fost stabilit un adevărat record în privința ritmului de dezafectare a cablurilor supraterane din Sectorul 1.

Clotilde Armand a declarat azi, 11 august că în ultima săptamână a trecut bariera celor 50 km de cabluri dezafecțati în Sectorul 1. De asemenea, aceasta a precizat și faptul că acțiunea reprezină un record istoric în privința ritmului de dezafectare din Capitală.

Conform spuselor primarului Sectorlui 1 al Capitalei, în mai putin de o lună, s-au dezafectat cca. trei sferturi din toate restanțele istorice (70 km în total). Zona Domenii – Caraiman este aproape finalizată. Urmează dezafectări în interiorul perimetrului Piața Victoriei – Lascăr Catargiu – Piața Romană – Dacia – str. Polonă – Ștefan Cel Mare – Iancu De Hunedoara.

Foto: Facebook, Clotilde Armand
Foto: Facebook, Clotilde Armand

Deși există legislație europeană care cere ca toate cablurile să fie mutate sub pământ, fiecare primar a ignorat această practică și violență estetică din Capitală. Un hazard inutil pentru oameni, dar și un simbol al lui „merge și așa” sau „scapă cine poate”. Noi punem capăt acestor practici.”, a scris Clotilde Armand pe pagina de Facebook.

Și Sectorul 2 al Capitalei rezolvă problema cablurilor aeriene

În cursul zilei de 4 august 2021, peste 90 de kilometri de trasee de cabluri au fost date jos de pe stâlpii din Sectorul 2 al Capitalei, potrivit Știri pe Surse.

Primarul Sectorului 2 al Capitalei, Radu Mihaiu, a publicat pe Facebook o fotografie cu cablurile date jos de pe stâlpi. Acesta spune că operațiunea Cer Liber va continua.

Peste 90 de km de trasee de cabluri au fost date jos deja. Săptămâna aceasta terminăm cartierul Tei, iar de săptămâna viitoare echipele se mută în Vatra Luminoasă”, a scris primarul pe rețeaua de socilizare.

De asemenea, edilul a venit cu promisiunea că, rând pe rând, străzile din sector vor fi eliberate de povara cablurilor aeriene.

VIACristina Antal
Articolul precedentBiden nu regretă decizia retragerii trupelor americane din Afganistan
Articolul următorPloaie de superlative în Grecia la adresa pompierilor români
Jurnalist full-time / Pesimist part-time