Dominic Fritz elimină surplusul de cabluri fără scandal și „fără spectacol”. Se aude până în Sectorul 1?

„Fără spectacol, fără primar cocoțat pe scara mașinii de intervenție, aceste acțiuni vor continua până când orașul va deveni liber de cabluri aeriene”, a scris Fritz pe Facebook

Foto: Facebook Dominic Fritz

Edilul Municipiului Timișoara, Dominic Fritz s-a hotărât, la rândul său, să elimine surplusul de cabluri din oraș, asemenea colegei sale din Sectorul 1 al Capitalei, Clotilde Armand. Diferența dintre cei doi este că, potrivit spuselor edilului timișorean, în vestul țării se aplică un nou tip eliminare a cablurilor, și-anume cel „fără spectacol”. Cu toate că Dominic Fritz nu menționează la cine se referă atunci când face această comparație subtilă, de vreme ce inclusiv predecesorul său, Nicolae Robu, obișnuia să aplice aceleași metode ca în Sectorul 1, cel al zilelor noastre, urcându-se singur pe stâlp ca să taie un cablu de comunicații, nu putem să nu ne amintim de scandalul creat de Armand, zilele trecute.

Dominic Fritz nu mai vrea spectacol la primărie

„Ceea ce vedeți în fotografie sunt 12 kilometri de cabluri care au fost date jos de pe stâlpii din oraș. După săptămâni de negocieri (și da, niște notificări despre amenzile ce ar putea urma), operatorii de date au trecut la curățarea stâlpilor pe 200 de străzi și bulevarde. Toate proiectele noi ale primăriei vor include obligatoriu canalizație subterană pentru rețelele de date”, a explicat Dominic Fritz pe pagina sa de Facebook, adăugând că operațiunea poate fi realizată și fără spectacol. „Iar dacă nu ați observat că privirea nu vi se mai încurcă în cabluri este pentru că așa arată normalitatea. Fără spectacol, fără primar cocoțat pe scara mașinii de intervenție, aceste acțiuni vor continua până când orașul va deveni liber de cabluri aeriene”, a mai spus Dominic Fritz.

Dan Barna, despre proiectele prin PNRR: „Toată lumea vrea să pună ca în pomul de Crăciun”

Lecție pentru Nicolae Robu sau pentru Clotilde Armand?

Nu se știe exact cui îi este destinată această lecție de bune practici, întrucât, de curând, edilul Sectorului 1, Clotilde Armand, trecea printr-o operațiune asemănătoare, dând naștere unui întreg scandal pe Facebook, din pricina unor cabluri lăsate de izbeliște pe un stâlp de lângă primărie. „Sincer? Mă mir cum de nu a căzut acest stâlp de iluminat din fața primăriei care este sugrumat de cablurile operatorilor de telefonie, internet, televiziune etc. Aceste situații reprezintă un pericol public și se regăsesc în mai multe zone din sector. Voi înainta către toți operatorii o adresă prin care sunt anunțați că trebuie să elibereze stâlpii. Dacă nu fac asta, o vom face noi”, spunea pe Facebook edilul Sectorului 1, în data de 12 aprilie, atașând, de asemenea, o fotografie cu respectivul stâlp. Ulterior, Armand anunța că situația s-a rezolvat.

În paralel, în 2019, fostul primar al Timișoarei își propunea, tot cu surle și trâmbițe, să dea un exemplu companiilor de date, urcând personal pe un stâlp, pentru a tăia un cablu.

Articolul precedentMarcel Ciolacu i-a trasat noului ministru al Sănătății 5 linii prioritare
Articolul următorMinistrul Mediului, despre problema deșeurilor: ”Vom aplica amenzi la greu. Nu iertăm pe nimeni”
Jurnalist full-time, fotograf part-time, graphic designer sfert-time. În timpul liber îmi slujesc pisica, mă plimb cu bicicleta și dezvolt obsesii legate de Star Trek.