Sursă foto: Pixabay
Sursă foto: Pixabay

Ministrul Sănătății din Thailanda a anunțat că la începutul lunii iunie, Guvernul va începe să distribuie gratuit un milion de plante de cannabis gospodăriilor din întreaga țară pentru a marca astfel legea ce le permite cetățenilor să cultive planta acasă.

Printr-o postare pe Facebook, demnitarul thailandez a anunțat că cetățenii vor primi plantele doar cu condiția să fie cultivate drept „culturi casnice.”

Cu toate acestea, potrivit ministrului Sănătății Anutin Carnavirakul, thailandezii vor putea cultiva plantele acasă doar după ce anunță guvernul local, iar acesta nu va putea fi comercializat fără alte autorizații.

Cannabisul „rupe barierele” și ajunge în gospodăriile thailandezilor, livrate de către Guvern

Conform legii ce va intra în vigoare din 9 iunie, cetățenii vor avea posibilitatea de a crește cannabis acasă, însă plantele vor putea fi folosite exclusiv în scopuri medicinale.

Prin această lege, Thailanda a început să promoveze cannabisul drept cultură comercială, într-o țară unde o treime din forța de muncă lucrează în agricultură.

Reamintim că Thailanda a devenit în 2018 prima ţară din Asia de Sud-Est care a legalizat marijuana în scopuri medicinale şi cercetare, informează Digi24.

În Europa, spre exemplu, în 2019 marijuana a fost cel mai folosit drog, 22,2 milioane de cetățeni europeni consumând acest drog, informează Observatorul European pentru Droguri și Dependența de Droguri. Mai exact vorbim de aproape 8% din populația Europei.

În Olanda, consumul de cannabis este dezincriminat și vânzarea este permisă doar în cafenele,datorită unei „zone gri” de reglementare.

De asemenea, Malta a devenit prima țară europeană care permite cultivarea limitată și posesia de canabis pentru uz personal.

Canabisul este folosit in principal sub 3 forme: marijuana, hașiș și ulei de hașiș. Marijuana este produsul rezultat din uscarea florilor și a frunzelor plantei de cannabis. Este produsul cel mai puțin puternic și de obicei se fumează. Hașișul este obținut din rășină. Este uscat, presat și fumat, consumat ca atare sau adaugat in mancare.

Citește și articolul despre: Cea mai mare cultură de cannabis din Europa, distrusă

Articolul precedentExcremente de șoarece găsite de Protecția Consumatorilor într-un restaurant din Galați
Articolul următorPerioada de autorecenzare a recensământului populației și locuințelor s-ar putea prelungi
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.