Prima etapă a recensământului populației și locuințelor se apropie de final, ultima zi a autorecenzării fiind 15 mai. Din 16 mai va începe recenzarea în teren, cu recenzori, prin interviuri față în față, acolo unde persoanele nu s-au autorecenzat sau nu au fost autorecenzate.

Cu toate acestea, deputatul USR Alin Apostol a cerut ca prima etapă a recensământului să fie prelungită cu încă două săptămâni datorită numărului record de chestionare completat în ultima săptămână, aproape jumătate de milion.

Autorecenzarea, un adevărat succes. Câți români au complet online chestionarele

De la debutul primei etape a recensământului, peste 7,5 milioane de cetățeni au reușit să completeze chestionarul de autorecenzare. Deputatul USR a menționat faptul că e nevoie ca prima etapă se se încheie pe 1 iunie.

„Intenționez ca, în calitate de membru al Consiliului de Comunicare și Transparenta, să cer Comisiei Centrale pentru Recensământul Populației și Locuințelor să prelungească perioada de autorecenzare cu minim 2 săptămâni de zile, până pe 1 iunie”, a declarat acesta.

De asemenea, Apostol a mai precizat că românii „vor digitalizare”, vor să se autorecenzeze, cererea fiind crescută de la o zi la alta.

„Haideți să prelungim puțin această perioadă ca să avem și mai mulți români autorecenzați digital. În plus, scădem cheltuielile publice de la bugetul de stat cu recenzarea fizică.”, a cocluzionat deputatul USR Alin Apostol.

Reamintim că în urmă cu câteva zile, reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului au recomandat televiziunilor și radiourilor să transmită spoturi ale Institutului Național de Statistică pentru a promova etapa de autorecenzare, ce se va încheia pe 15 mai.

CNA a anunțat că recomandarea de difuzare este până în 15 mai, când începe ultima etapă a recensământului, cea a recenzării cu recenzori prin interviuri față în față.

A doua etapă a recensământului se va desfășura în intervalul 16 mai – 17 iulie, unde vor fi chestionați de un recenzor românii care nu au acces la internet sau nu au un dispozitiv de pe care să răspundă la întrebări.

Până în momentul de față, peste 7,5 milioane de români au completat chestionarele online privind autorecenzarea.

Citește și articolul despre: CNA cere sprijin din partea televiziunilor pentru promovarea recensământului

Articolul precedentLiber la marijuana. Țara care îți oferă gratis o plantă
Articolul următorPiedone, mesaj către Nicușor Dan: „Împărate, voi continua să fac imposibilul posibil pentru comunitatea care m-a ales primar”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.