Reprezentanții Consiliului Național al Audiovizualului au recomandat televiziunilor și radiourilor să transmită spoturi ale Institutului Național de Statistică pentru a promova etapa de autorecenzare, ce se va încheia pe 15 mai.

Introdusă în premieră în România, salariații care se autorecenzează primesc, potrivit legii, o zi liberă din partea angajatorului.

CNA a anunțat că recomandarea de difuzare este până în 15 mai, când începe ultima etapă a recensământului, cea a recenzării cu recenzori prin interviuri față în față.

Timișoara, în topul celor mai silitoare municipii la recensământ

Tudorel Andrei, președintele Institutului Național de Statistică (INS), e de părere că prin mesajele de interes public difuzate la radiouri și televiziuni va ajuta la autorecenzare.

„Aceste mesaje de interes public sunt foarte importante pentru ultimele zile ale recensământului, în etapa de autorecenzare. Suntem aproape de ținta pe care am stabilit-o, 35% persoane autorecenzate. Ar însemna și o reducere a costurilor pentru statul român.”, a spus șeful INS.

Reamintim că Timișoara, până în prezent, s-au autorecenzat 81 de mii de timișoreni. Primarul Dominic Fritz i-a îndemnat pe cetățeni, „indiferent ce alte păcate” au, să se autorecenzeze.

Platforma dedicată recensământului este funcțională din 14 martie, iar completarea chestionarului durează între 10 și 20 de minute. Autorecenzarea se poate face de pe orice telefon, tabletă sau calculator.

În perioada 14 martie – 15 mai se va desfășura autorecenzarea, iar în intervalul 16 mai – 17 iulie vor fi chestionați de un recenzor românii care nu au acces la internet sau nu au un dispozitiv de pe care să răspundă la întrebări.

Președintele INS a precizat, în urmă cu o lună, că este necesar să se cunoască populația rezidentă din România.

„Datele obținute sunt folosite pentru calcularea indicatorilor la nivelul european. Anumite fonduri europene sunt distribuite în raport cu populația unei anumite localități. Localitățile pot să primească fonduri în funcție de populația rezidentă, pe care noi o calculăm cu ocazia recensământului”, a spus în acea perioadă șeful INS.

Citește și articolul: Surpriză la Recensământul Populației și Locuințelor. S-a depășit un nou record

Articolul precedentCare este planul Guvernului pentru aderarea României la zona euro
Articolul următorInsecuritatea alimentară s-a dublat în ultimii ani. ONU: „Perspectivele de viitor nu sunt bune”
Pixul și foaia sunt nelipsite din ghiozdan. Poate și vreo 2,3 cărți. Bucătar, barman, voluntar și acum redactor. Iar lista poate continua.