Sancțiune dură pentru firma care realizează produsele de patiserie „Cămara Noastră – Poftă de România” pentru Lidl, după ce, în urma unui control, au fost găsite rozătoare moarte, pânze de păianjen şi produse expirate.

Controalele nu erau inopinate, fiind anunțate pe Facebook în urmă cu câteva zile de președintele Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC), Horia Constantinescu.

Iar primul rezultat a fost făcut public ieri, când reprezentanţii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au făcut verificări inclusiv la operatorul economic producător al produselor de patiserie comercializate sub marca „Cămara Noastră – Poftă de România”, respectiv SC Patisgal SRL, din Galaţi.

Au fost date două amenzi în valoare de 15.000 de lei, fiind totodată dispusă oprirea temporară a prestării de servicii în secţia de producţie patiserie şi s-a propus închiderea temporară a unităţii pentru o perioadă de până la şase luni.

Iar ceea ce au găsit comisarii a fost comentat pe Facebook azi, de Horia Constantinescu:

A murit Ratatouille! Mai tineți minte, personajul din desene animate, un șobolan care gătea?!

Când te gândești la ce se poate găsi în „cămara noastră” și la ce poate însemna poftă de România, parcă nu te aștepți ca, peste jumătate dintre ingrediente să fie cele mai pline de aditivi, arome etc și pe deasupra și din străinătate!

Așa cum am promis, verificăm mărcile proprii (românești?) ale marilor rețele comerciale (LIDL, în acest caz).
Surprize, surprize!

Cine nu are în cămară un șoricel, poate lua din „cămara noastră”. Adevărată poftă de România! Cred că l-au ucis fursecurile „limbă de pisică“!

Dacă nu ar fi tragic, ar putea fi chiar comic! Mă întreb dacă măcar defunctul șobolan este românesc! Mulțumesc colegilor din cadrul Comisariatul Județean pentru Protecția Consumatorilor Galați, pentru fermitate si verticalitate!”.

Lăsâng gluma la o parte, din ce a comunicat ANPC, principalele deficienţe constatate au fost utilizarea unor spaţii neigienizate, în care s-a semnalat prezenţa rozătoarelor moarte şi a pânzelor de păianjen; folosirea unor agregate frigorifice deteriorate, cu rugină, chedere neigienizate şi rupte, cu depuneri de mucegai pe ventilatoare; utilizarea unor materii prime cu data durabilităţii minimale depăşită sau fără elemente de identificare; folosirea unor practici comerciale incorecte prin neînscrierea pe ambalajul unor produse a tuturor ingredientelor utilizate la fabricaţie (ex.: uleiuri vegetale parţial hidrogenate de palmier şi shea).

Articolul precedentCopiii instituționalizați vor primi corturi și saci de dormit
Articolul următorPiedone: ”Ni s-a amărât și pâinea de pe masă! Are mai multă chimie în coajă decât faină. Asta-i radiografia națiunii noastre! Și e păcat…”